KADİR TEKİN
Günlük hayatın en çok sevilen yiyeceklerinden biri olan patates kızartması, beyin sağlığını olumsuz etkileyen zararlı besinlerin başında yer alıyor.
Beyin fonksiyonlarını yavaşlatan zararlı bileşikler oluşturabiliyor,
Hafıza performansını olumsuz etkiliyor,
Zihinsel yorgunluğu artırabiliyor,
Sürekli tüketimde beyin hücrelerinin yıpranma süreci hızlanabiliyor.
Patates kızartması çocuk menülerinin vazgeçilmezi ancak;
Gelişim dönemindeki beynin zarar görme riski daha yüksek,
Dikkat dağınıklığı ve öğrenme problemleri artabiliyor,
Fast food alışkanlığı erken yaşta yerleşiyor bu nedenle sık tüketim, uzun vadede sorun oluşturabiliyor.
Genellikle çok yağlı ve çok tuzlu hazırlanıyor,
Kolayca bağımlılık oluşturan bir lezzete sahip,
Sıklıkla hızlı tüketilen hazır yemeklerin başrolünde bu da hem fiziksel hem zihinsel sağlığı olumsuz etkiliyor.
Fırında az yağlı patates
Haşlanmış ya da buharda pişmiş sebzeler
Evde kontrollü şekilde hazırlanmış porsiyonlar