Zeytinburnu’nda ticaret istihdamla gelişecek

Zeytinburnu’nun ticaret merkezi olduğunu belirten AK Parti Zeytinburnu Belediye Başkan adayı Ömer Arısoy, “Kariyer merkeziyle önce hemşerilerimizin istihdamını sağlayacağız” dedi.

BÜLENT ŞANLIKAN

Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcılığı görevinin ardından AK Parti’den Zeytinburnu Belediye Başkan adayı olarak gösterilen Ömer Arısoy, seçimi kazanmalarıyla birlikte 1 Nisan’dan itibaren hayata geçirecekleri projeleri AKŞAM’a anlattı: 

KARİYER MERKEZİ 

“Yeni dönemde yapmak istediğimiz önemli projelerimizden biri kariyer merkezi. Zeytinburnu ticaret kenti; Örme kumaş, deri, tekstil ve perdecilikte bir marka. Ticaret Zeytinburnu’nun ayrılmaz parçası. Kariyer merkezi kurarak işverenle iş arayan hemşerimiz arasında köprü olacağız. Türkiye’de İŞKUR’un yapmak istediğini belediye olarak yapacağız. Bu işletmelerin personel ihtiyacını öncelikle ilçemizde oturanlardan karşılamalarını sağlayacağız.” 

21 YENİ OKUL İLE TEKLİ EĞİTİM 

“Zeytinburnu’nun nüfus yoğunluğu fazla. Bu nedenle eğitim önceliğimiz. Yapımı devam eden üç okula ilaveten 21 yeni okul inşasına başlayacağız. Bir kısmı Milli Emlak’a, bir kısmı belediyemize ait olan arsalara inşa edilecek olan bu okullar için Milli Eğitim Bakanlığımızla görüşerek 3 yılın sonunda eğitimin hizmetine sunacağız. Böylece Zeytinburnu tekli eğitime tamamen geçmiş olacak.” 

HİJYEN BELEDİYEDEN SORULACAK 

“Okullarımızın boya, badana, araç gereç tamiri, çatı onarımı gibi fiziki ihtiyaçlarının yanı sıra, temizlik ihtiyaçlarını da biz karşılayacağız. Böylece veliler her ay aidat ödemekten kurtulacak. Camilerin periyodik temizliği de insan sağlığına en uygun kimyasallarla Zeytinburnu Belediyesi tarafından yıllardır yapılıyor. Türkiye’de bunu ilk olarak hayata yine Zeytinburnu Belediyesi geçirdi. Yeni camilerimizin iç mekân temizliğinin yanı sıra abdest alma, lavabo gibi alanların temizliği de belediyemiz tarafımızdan sağlanacak.”

3 Millet Kıraathanesi daha yapacağız

 “Cumhurbaşkanımız tarafından Türkiye’ye model olarak gösterilen Millet Kıraathanesine vatandaşlarımızın ilgisi yoğun. Öyle ki şu anda randevuyla insanlarımız burayı kullanıyor. Bu talebi karşılamak için yeni dönemde 3 yeni Millet Kıraathanesini daha hizmete alacağız. Bunlardan biri Zeytinburnu stadyumunun altında, diğeri gençlik merkezi olarak faaliyet gösterecek binamızın son iki katında, üçüncüsü ise Zeytinburnu’nun tam ortasında askeri lojmanların bulunduğu alana yapılacak. Kitap okumak isteyenlerimiz, sınava hazırlanan çocuklarımız bu kıraathanelerden 24 saat ikramı bizden olmak üzere faydalanabilecek.”

Kentsel dönüşümde 'rıza ve mutabakat' şart

Ömer Arısoy: “Kentsel dönüşüm çok önemli. Ancak burada Cumhurbaşkanımızın ‘Rıza ve Mutabakat’ sözü çok önemli. Kentsel dönüşümü halka rağmen değil, rıza ve mutabakat sağlayarak yapacağız.

Yedikule’ye ek bina,  Maltepe’ye yeni hastane

“İktidar partisinin belediye başkan adayı olarak ilçedeki bütün sorunların muhatabı biziz. Zeytinburnu’nda hiçbir mesele ‘bizim sorunumuz’ değil demeyeceğiz. Sağlık Bakanımız ile görüştük. Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde boş alan var; bunu projelendirilmesini sağlayacağız. Maltepe bölgesinde sağlık alanı olarak ayrılmış bölge var; buraya da ilçemizin ihtiyacı olan hastane yapılması için bakanlığımızla birlikte çalışacağız.”