Zekai Paşa Cerablus’ta! 

Cerablus operasyonunu yöneten Özel Kuvvetler Komutan Zekai Aksakallı, terör örgütü DAEŞ’ten temizlenen Cerablus’a gitti. 

Fırat Kalkanı Harekatı’nı operasyonunu sahada yöneten Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, DAEŞ’ten temizlenen Cerablus kentine gitti. Burada incelemelerde bulunan Korgeneral Aksakallı, ÖSO komutanlarına tatlı ikram ederek operasonun başarılı sonuçlanmasından ötürü kutladı. Aksakallı daha sonra ÖSO unsurlarıyla operasyonunun devamı konusunda bir toplantı da gerçekleştirdi. 

10 TANK DAha SURİYE’YE GEÇTİ 

Dün bölgeye yeni askeri personel takviyesi yapıldı. Birliklerin 150’sini bordo bereliler, 200’ünü de mekanize piyade birlikleri oluşturdu. Güvenliği sağlamak için yaklaşık 10 tank daha sınırın öte yakasına geçti. Az sayıdaki iş makinesi de bölgede geçiş yolları açılması ve yeni mevziler oluşturulması için Suriye’ye geçti.

İlk iş insani yardım  

Ankara ÖSO'nun kontrolü aldığı Cerablus'a yüklü miktarda insani yardım götürecek. Yardımlar arasında özellikle gıda, bebek ürünleri, hijyen ve sağlık malzemelerinin yer alacağı belirtiliyor. Bunun yanı sıra bölgede bir sahra hastanesinin kurulması da söz konusu. 

ÖSO komutanları teşekkür etti 

ÖSO komutanı Yüzbaşı Mustafa Ebu Muhammed, "Türk halkına ve hükümetine teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi. Muhammed el-Gabi de Türkiye'nin Suriye halkına sadece askeri değil, yıllardır insani yardımlarda da bulunduğunu vurguladı.