YSK 6 ildeki seçim itirazlarını reddetti

Van, Şırnak, Amasya, Kırklareli, Bingöl ve Ardahan ile 10 ilçedeki itirazlar kabul edilmedi, seçim sonuçları kesinleşti.

YSK, Vatan Partisi'nin Van'da seçimlerin iptali için yaptığı başvuruyu kabul etmedi. Kurul, DEM Parti'nin Şırnak'ta seçimlerin iptali talebi ile AK Parti'nin Ardahan, CHP'nin Kırklareli, MHP'nin Amasya ve DEM Parti'nin Bingöl'de oyların yeniden sayılmasına ilişkin talepleri ile CHP'nin Yozgat'ın Yerköy, Yeniden Refah Partisi'nin ise Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde seçimlerin iptali taleplerini de reddetti.

SAYIM TALEBİNE VETO

AK Parti'nin Kütahya Emet, DEM Parti'nin Bitlis Güroymak, CHP'nin Adana'nın Sarıçam ve Ankara'nın Kızılcahamam, Yeniden Refah'ın Gaziantep'in Oğuzeli, BBP'nin Bolu'nun Gerede ve Erzurum'un İspir ilçe belediye başkanlıklarına yönelik oyların yeniden sayımı talepleri de YSK tarafından reddedildi. YSK, BBP'nin Adana'nın Kozan ilçesinde yaptığı başvuruyu kabul etmedi. Öte yandan İYİ Parti, Ordu'da seçimlerin iptali ve yenilenmesine yönelik YSK'ya olağanüstü itirazda bulundu.