YPG sözde hükümet ilan etmeye hazırlanıyor! 

ABD’nin Münbiç oyalaması sürerken terör örgütü YPG, sözde kantonları, ‘Kuzey ve Doğu Suriye Öz Yönetimi’ adıyla birleştirerek, ABD ve Fransız STK’larının desteğiyle Kuzey Suriye Merkezi Hükümeti’ni ilan etmeye hazırlanıyor.    

Şakir AYDIN

Batı’nın desteğiyle Kuzey Suriye’de kantonlar ilan eden terör örgütü YPG, şimdi de bunlara zengin petrol kaynaklarına sahip Deyrezzor’u kattı. Son günlerde herkesin İdlib’le meşgul olmasından yararlanan örgüt, kantonları birleştirip bölgenin ismini de “Kuzey ve Doğu Suriye Öz Yönetimi” olarak değiştirdi. 

ÖNCE KANTONLAR BİRLEŞTİRİLDİ 

Başta Münbiç olmak üzere bölgede YPG’ye koruma kalkanı oluşturan ABD ve Fransa da teröristlere her türlü desteği veriyor. Lübnan merkezli el-Ahd ajansı, YPG'nin ABD ve Fransa destekli Suriye Demokratik Meclisi’nin merkezi hükümet ilan etmeye hazırlandığını yazdı. Buna göre; önce kantonları tek bir isimle birleştiren YPG, merkezi Tel Abyad beldesi Kuzey Suriye Merkezi Hükümeti Kurma hazırlığı yapıyor. ABD’liler teröristlere silah yardımında bulunurken, Fransız uzman subaylar da örgüt üyelerine korunma, silah ve savaş teknikleri konularında eğitim veriyor. 

Azez’de bombalı saldırı: 5 ölü 

Kilis’in karşısında bulunan Suriye’nin Azez kentinde dün öğlen saatlerinde bombalı araçla saldırı düzenlendi. Olayda 5 kişinin yaşamını yitirdiği 27 kişinin yaralandığı bildirildi. Yaralılardan durumu ağır olan biri çocuk, 2 kişi ambulansla Kilis’e sevk edildi. 

Arapların ruhsatlı silahlarını toplayacaklar   

ABD ve Fransızların verdiği akıl doğrultusunda hareket eden örgüt, bölgede olası sıkıntıları da bertaraf etmek için sürekli güvenliği artırıyor. Rakka’da bazı Arap aşiretlerin çıkardığı isyanlardan ders çıkaran örgüt yönetimi, sivil halktaki silahları toplama kararı aldı. Örgüt, bu kapsamda Rakka ve Deyrezzor çevresindeki Arapların ruhsatlı silahlarını toplamaya hazırlanıyor.   

STK’lar sivil yönetim eğitimi veriyor

Amerikalıların ve Fransızların resmi olarak desteklediği dernek ve STK’lar da, kurulması planlanan yeni yönetimin sorunsuz çalışabilmesi için harıl harıl çalışıyor. Bu iki ülkenin ekipleri, YPG’nin elinde tuttuğu bölgelerin sivil yönetimini ve pratik idaresini sağlayabilmeleri için temel eğitimleri veriyor.