Yığılcalı seçmeni yobazlıkla aşağıladı

CHP Düzce Milletvekili Talih Özcan, partisinin Yığılca belediye başkan adayını tanıtırken, ilçe sakinlerine ‘yobaz', ‘yoz' ve ‘gerici' diyerek hakaretlerde bulundu.

Yerel seçimlere 3,5 ay kala Düzce'nin Yığılca ilçesinde CHP ilçe teşkilatı belediye başkan adayını açıklamak için program düzenledi. Programa CHP Düzce Milletvekili Talih Özcan'da katıldı. Milletvekili Talih Özcan, partisinin ilçe belediye başkan adayı Önder Atasoy'u tanıttığı program esnasında sarf ettiği sözler büyük tepki çekti.

CHP Milletvekili Talih Özcan, aday tanıtımında Yığılca halkına hakaret etti.

GERİCİLİKLE İTHAM ETTİ

CHP'li Özcan, "Şimdi önümüzde çok kıymetli bir kardeşimiz var. Bir kere böyle bir yola çıkıyorum demekle, bu kararlılığı göstermekle gerçekten ben cesaretine hayranım. Gericiliğin, yozluğun, yobazlığın kol gezdiği bir yerde, göç veren bir yerde böyle bir kardeşimizin çıkması bana göre anlamlıdır" diyerek ilçe halkını aşağıladı.

GERİ ADIM ATTI

CHP'li vekilin açıklamaları Düzce'de büyük tepki çekti. Özcan, "Geçtiğimiz hafta sonu Yığılca ilçemizde, partimiz adına gerçekleştirdiğimiz belediye başkanı aday tanıtım toplantımızda yaptığım konuşmada, 'gericilik ve yobazlık' ile ilgili sözlerim maksadını aşmıştır. Bahsi geçen cümlelerimdeki niyetim, yerelde Yığılca'ya ve Yığılcalı hemşerilerime karşı bir eleştiri olamaz" diyerek yanlış anlaşıldığını iddia etti. AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Özcan'ın hakaretlerini sosyal medya hesabı üzerinden eleştirdi.

'BU NE HADSİZLİK'

Keşir, "CHP Düzce milletvekili Talih Özcan Yığılca ilçemizde adayını övmek için tüm ilçeyi yozluk itham etmiş. Bu ne küçümseme, bu ne hadsizlik? Hâlâ vatandaşa tepeden bakma, kibir. İşte bu asıl yobaz, yoz zihniyet... Yerel seçimde Yığılcalı hemşerilerimiz gereken cevabı verecektir" dedi. 2019 yerel seçimlerinde Yığılca'da MHP yüzde 47,49, AK Parti 45,20, CHP ise yüzde 6,93 oy almıştı.