Yerli ve milli ittifak CHP ile mümkün değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı canlı yayında “MHP ile normal şartlarda bile asgari müştereklerimiz var. Yerli ve milli ittifakı CHP ile yürütmek mümkün değil” dedi.

1

Erdoğan, Ahmed Arpat’ın moderatörlüğünde Sabah, Milliyet ve Star gazetelerinin Ankara temsilcileri  Okan Müderrisoğlu, Serpil Çevikcan ve Mustafa Kartoğlu’nun sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NTV’de yayınlanan “Siyasi İşler Özel” programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Erken seçim kararı sonrası önemli açıklamalar yapan Erdoğan, CHP ile milli ittifakın mümkün olamayacağını CHP’nin bakışının yerli ve milli olmadığını kaydetti. Erdoğan, “Kendi ülkesini yurt dışına şikâyet eden milli olur mu” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim süreciyle ilgili önemli mesajlar verdi: 

- MİLLET DEVAM DERSE DEVAM Ben 1,5 yıl daha cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturma rahatlığına erişebilirdim. Biz bunu düşünmedik. Eğer bize ‘devam’ derse milletimiz, devam ederiz, ‘tamam’ derse saygı  duyarız, yapılacak iş budur” dedi. 

-  YARDIMCI AÇIKLAMAYACAĞIM Cumhur ittifakının ‘Başkan’ adayı zaten bellidir. Ciddi sıkıntı olacağı kanaatinde değilim. Seçim öncesi Cumhurbaşkanı Yardımcısı açıklamayacağım. 

-  İP İLE İLGİLİ SIKINTI YOK Girmesi, girmemesi noktasında bir sıkıntımız söz konusu değil. 

-  ABD BİZİM GİBİ SEÇİM YAPMADI Seçim sürecinde bir sıkıntı yaşanmayacak. Bunların hepsi ana muhalefetin bahanesi. Tüm partiler daha sağlıklı, rahat kampanya sürdürecek. ABD’deki seçimlerde yaşanan şaibeler bizde olmuyor.  

-  BAHÇELİ KONUŞURKEN YOLDAYDIM Sayın Devlet Bahçeli grupta konuşurken yoldaydım. Arkadaşlarımla ilk değerlendirmeyi yaptım. Sonra bizim için  artık erken seçim noktasında sadece bir tarih ve bu konuyla ilgili takvimin belirlenmesi kalıyordu. 

-  HEMEN YÖK’Ü ARADIM Seçim kararını aldıktan sonra üniversite sınavı için YÖK toplandı ve bir hafta sonraya imtihanları aldılar. Biz de 24 Haziran kararını aleniyete geçirmiş olduk.  

-  ORTAK MİTİNG OLABİLİR MHP ile ortak miting yapma noktasında olumsuz bir düşüncem yok. 

-  YURTDIŞINA GİDECEĞİM 10-11 bin kişilik bir spor salonunda, şu anda hangi ülke olduğunu açıklamayacağım, bulanacağım ve orada Türk vatandaşlarıma sesleneceğim. 

Tehdit stratejik ortaklardan geliyor 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadele konusunda ABD ve Batı ülkelerine sert eleştiriler yöneltti.  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadele konusunda yaptığı açıklamalarda ABD’yi hedef aldı. Erdoğan, “Biz paramızla  ABD’den silah alamıyoruz ama bu terör örgütlerine ne yazık ki ABD, koalisyon  güçleri ücretsiz olarak bu silahları, bu mühimmatı verebiliyor. Demek ki tehdit  nereden geliyor? Öncelikle stratejik ortaklardan geliyor” dedi. Şu anda bütün alanlarda tüm dünyanın Türkiye’deki gelişmeleri  izlediğini belirten Erdoğan, bütün siyasi, askeri, ekonomik bütün bu alanlarda  Türkiye’nin tüm kuşatılmışlıklara rağmen bir yarma harekâtı yaparak Fırat Kalkanı Harekâtı’nın ardından Afrin Harekâtı’nı gerçekleştirdiğini söyledi. 

- ABD’YE MÜNBİÇ MESAJI Münbiç konusunda Obama döneminden bu yana çekilme sözü verdiler uygulamadılar. ABD’nin orada kendini zor duruma sokmasını istemeyiz. 

- FRANSA’NIN PLANI VAR Fransa’nın Münbiç’le ilgili askeri planları olduğunu biliyoruz. 

- KİMSEYE YASAK KOYMADIK Astana’yı Cenevre’nin önüne çıkarmak gibi bir derdimiz de yok. Ama burada ancak üç ülke bir araya gelebildik. Başkalarına da yasak koymuş değiliz. 

- EN CİDDİ TEHDİT AYN EL ARAB’TAN Suriye’nin kuzeyinde kuzeydoğusuna doğru bu barış bölgesini yaygınlaştırmak. Çünkü buralar bize hep sınır. Buralarda ciddi tehditler aldığımız yerler var. Bunlardan en önemlisi Ayn el Arap’tır. 

KILIÇDAROĞLU KARŞIMA ÇIKSIN

Gönlüm şahsen ana muhalefetin başındaki zatın burada olmasını ister. Yarışa girsin. Bazen o kadar ileri özgüven ile oluyor ki, o zaman hiç endişe etmesin başkasını aramasına gerek yok. Kendisi meydana çıksın. 

Terörün şah damarı ağır darbe aldı 

Terörün şah damarı çok ciddi darbe yedi ve kanamada. 16 bin 650 terörist etkisiz hale getirildi.  Bu mücadeleyi bundan sonra da vermeye devam edeceğiz.  

ADİL ÖKSÜZ’LE İLGİLİ İSTİHBARAT VAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz girişiminin başındaki isimlerden firari Adil Öksüz’le ilgili önemli açıklamalar yaptı. Öksüz’ün nerede olduğuyla ilgili devletin elinde istihbarat olduğunu, zamanı geldiğinde adım atılacağını belirterek, FETÖ konusunda önemli açıklamalar yaptı. 

Erdoğan FETÖ konusunda da ABD’ye eleştiriler yöneltti. 

- ABD FETÖ’YÜ DEPORT ETMELİ 

Bu kişi suçluların iadesi kapsamında deport edilmeli. 

- ABD BRUNSON’U İSTİYOR AMA 

ABD, Bronson’la ilgili bizden talepte bulunuyor. Ancak terör elebaşını ülkesinde beslemeye devam ediyor. 400 dönümlük yerde paşa paşa yaşıyor. 

- YUNANİSTAN NE YAPIYOR 

Yunanistan’daki FETÖ’cü askerlerin bize verilmesi lazım. Yunanistan’a ne yapıyorsunuz diye sormak lazım. Suların ısınmasını istemiyoruz, böyle bir gayret içinde değiliz.

İSADAMLARI KABİNEYE 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünkü DEİK toplantısında iş dünyasından isimlere yeni sistemdeki kabinede görev verilebileceği yönündeki düşüncesini NTV canlı yayınında detaylandırdı. ABD’nin eski Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ı örnek gösteren Erdoğan şunları söyledi: “Yarın biz inşallah bu seçimi kazanırsak içinizden bazı arkadaşları kabineye alma durumumuz olursa gelmeye hazır mısınız? Ama şu anda kazandığınız parayı kazanamazsınız.

YAPTIĞI  VATANSEVERLİK

Amerika’da Tillerson dünyanın en büyük petrol şirketinin başındaydı. Orada Sayın Trump getirdi dışişleri bakanı yaptı. Sonrasında da hiç haber vermeden kendisini o görevden aldı. Ama onun kabinede aldığı maaşın mukayese edilebilir yanı var mıydı? O sadece vatanseverlikti. Şimdi bizim de burada artık böyle döneme alışacağız. Yeni dönemin güzelliği burada. Özel sektörde başarılı olan arkadaşlara bazı teklifler yapabiliriz, onları kabinemizde inşallah görmek isteriz.