'Yeni yargı paketi hazırlıyoruz'

Beştepe’deki Adalet Şurası’nda konuşan Başbakan Yıldırım, “Önceliğimiz adalet ve kalkınmadır. Geciken adalet vicdanları yakan bir ateşe dönüşür” dedi, yeni yargı reformu paketini Meclis’e getireceklerini de söyledi. 

Başbakan Binali Yıldırım Beştepe’de düzenlenen Adalet Şurası’nda konuştu. “Önceliğimiz adalet ve kalkınmadır” diyen Yıldırım şunları kaydetti: Adalet devletin temelidir. Olmaya da devam edecektir. Adalet insanı merkeze alan, insanı erdemle yaşatan sosyal ve siyasi bir düzen arayışıdır. Geciken adalet vicdanları yakan bir ateşe dönüşmektedir. Bu anlamda önceliğimiz hep adalet. Adli yargıda halen 9 merkezde faaliyet gösteren istinaf mahkemelerinin sayısını 15’e çıkaracağız. Yargıya olan güveni daha da artırmak ve yargılamaları hızlandırmak amacıyla bir dizi yeniliği ihtiva eden yeni bir reform paketini Meclis’e getirmek üzereyiz. FETÖ ile mücadelede ümit ediyorum ki bu yıl sonuna kadar darbeye bizatihi karışanların görüldüğü bütün davalar sonuçlanmış olacaktır.

Başbakan Yıldırım,  gazetecilerle pasta kesti, ilk dilimi hamile olduğunu öğrendiği muhabire verdi.

Bölücüleri cesaretlendirecek haber yapmayın

Yıldırım gazetecilerle buluşmasında “Karanlık emelleri olan, ülkenin yasalarını, kurumlarını, kendi ideolojilerine alet etmek isteyen FETÖ gibi bölücü akımları cesaretlendirecek yayınlardan kaçının”dedi. Gazetecilerle tatil konusunda kader birliği yaptığını belirten Yıldırım “Hatta bu konudan hanım da şikayetçi” dedi.