Kadir Topbaş'ın yerine kim gelecek?

22 Eylül 2017 Cuma akşamı yaptığı açıklamada istifa ettiğini duyuran Kadir Topbaş, 2004'ten beri üstlendiği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini sonlandırmıştı.

2004'ten beri İBB Başkanı olarak görev yapan Kadir Topbaş'ın istifasının ardından Yeni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın kim olacağı büyük merakla bekleniyor. İşte İBB Başkanlığı için öne çıkan isimler... İstanbul'un yeni Büyükşehir Belediye Başkanı, İBB Meclisi tarafından önümüzdeki günlerde seçilecek. İstanbul Valisi Vasip Şahin'in 10 gün içerisinde yapacağı toplantıda belirlenecek olan yeni Belediye Başkanı için isim iddiaları da ortaya atılmaya başlandı. 

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KİM OLACAK?

Siyasi kulislerde en çok konuşulan konular arasında yer alan Topbaş'ın istifası, kamuoyunda da büyük yankı uyandırdı. Yeni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın kim olacağı ise milyonlarca İstanbullu tarafından merak edilen bir konu haline geldi.

İstanbul'un yeni Büyükşehir Belediye Başkanı, İBB Meclisi tarafından önümüzdeki günlerde seçilecek. İstanbul Valisi Vasip Şahin'in 10 gün içerisinde yapacağı toplantıda belirlenecek olan yeni Belediye Başkanı için isim iddiaları da ortaya atılmaya başlandı.

Yeni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın seçileceği İBB Meclisi'nde 309 üye yer alıyor. Bu üyelerin 179'u AK Parti'li, 121'i CHP'li ve 2'si de MHP'li. Yeni belediye başkanının belirlenmesi için 207 oy gerekiyor fakat üye sayısı olarak çoğunluğu elinde bulunduran AK Parti'nin üye sayısı, bu rakama ulaşmıyor.

Eğer CHP veya AK Parti'den biri, ilk turda birbirlerinin adayına destek vermezse yeni başkan 3. turda belirlenecek ve 156 oy gerekecek.