Yeni destanlar yazacaksınız!

Başbakan Yıldırım’ın ziyareti sırasında Mehmetçik’e seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terörle mücadeledeki başarılarınızla iftihar ediyoruz” dedi. 

Başbakan Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları yılbaşı gecesi Isparta Eğirdir’deki Dağ Komando Okulu’ndaydı. Ziyaret sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı arayan Yıldırım, Mehmetçiklerle Başkomutan’ı telefonda buluşturdu. Erdoğan, telefonda askerlere hitaben şu konuşmayı yaptı:

Sizlerle gurur duyuyoruz

“Sevgili komandolar, sizleri 2017’nin bu son gününün akşamında en kalbi duygularla selamlıyorum. 2017 gerçekten sizin başarılarınızla milletimizin övgü dolu bir yılı oldu. Terörle mücadelede gerçekten destanlar yazdınız. Bu başarılarınızın 2018 yılında da aynı şekilde devam edeceğine olan inancım tamdır.

Gözlerinizden öpüyorum

Milletimin aynı şekilde sizlere olan inancı tamdır. Sizler bu inancı her geçen gün artırdınız, artırıyorsunuz. Gerek Silahlı Kuvvetlerimiz gerek elde ettiği bu teknolojik imkanlarla gerekse sizdeki bu güçlü imanla inanıyorum ki dünyada örnek bir ordu olmanın da her türlü uygulamalarıyla destanını yazacaktır. Ben bu duygular içinde sizleri gözlerinizden öpüyorum. Başarılarınızla iftihar ediyoruz. 2018’in başarılarla tekrar dolu olmasını Allah’tan temenni ediyorum.”  

Başbakan Binali Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı  Orgeneral Akar, askerlerle birlikte akşam yemeği yedi. Yıldırım, “Vatan size minnettar” mesajı verdi.

Türk komandosu güven ve barışın teminatıdır 

Başbakan Yıldırım, Eğirdir Dağ Komando Okulunu ziyaretinde yaptığı konuşmada, “Türk komandosu, huzurun, güvenin, barışın, ay yıldızlı bayrağımızın teminatıdır” dedi. 

Başbakan Binali Yıldırım, Isparta’nın Eğirdir ilçesinde bulunan Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığını ziyaret ederek Mehmetçikle bir araya geldi. Yıldırım ve beraberindeki heyetin ziyareti Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı’ndaki brifingle başladı. Ardından askerlerle birlikte yemeğe geçildi. Yıldırım, eşi Semiha Hanım’ın gönderdiği baklavaların ikram edildiği yemek sırasında bazı asker ailelerini arayarak yeni yıllarını kutladı. Başbakan, masasında yan yana oturduğu Türkmen kursiyer Teğmen Atayew Geldimurat’ın annesi Börü Geldimurat’a “Oğlun burada iyi, merak etme. Yeni yılınız kutlu olsun. Bütün aile fertlerine selam söyleyin” dedi. Başbakan Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, yeni yıla askerlerle, komandolarla birlikte girmenin bahtiyarlığını yaşadıklarını belirtti. 

Komandoların eğitimini izledi 

Başbakan Binali Yıldırım, Isparta’nın Eğirdir İlçesi’ndeki Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığını ziyaretinde komandoların zorlu eğitimini izledi. Kursiyerlere, su altında, dehlizlerde, kanalizasyonlarda, üstü yanan su içinde, bataklık ve çamurlu arazide başarıyla operasyonel faaliyet icra edebilme yeteneğinin kazandırıldığı parkurdaki eğitimleri içeren gösteri, filmleri aratmadı. Yıldırım, gösterinin sonunda askerlerin yanına giderek “Vatan size minnettar” mesajı verdi. 

Komandolar 76 metrelik kuleden ‘kaplan’ ve ‘örümcek’ yöntemiyle iniş yaptı.

Yıldırım, 112 Çağrı Merkezi’ni ziyaret edip, çalışanların yeni yılını kutladı. 

Yıldırım,  “TC-IST” uçağının kokpitine girerek, pilotların telsiz frekansından vatandaşların yeni yılını kutladı.