Yemin edip göreve başladılar! Kabinede üç bakanla kan değişimi

Üç yeni bakan yemin etti! Kabineye taze kan. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na Vedat Bilgin, Ticaret Bakanlığı'na Mehmet Muş atandı.

YELDAĞ GÖKDAĞ

Başkan Erdoğan kabineye üç yeni isim atadı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kuruldu. Kabinede bakanlık sayısı 16'dan 17'ye yükseldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na Vedat Bilgin atandı. Ticaret Bakanlığı'na Mehmet Muş getirildi.

GÖREVLERE YENİ TANIM! AİLE YAPISI VE SOSYAL DOKU

Cumhurbaşkanlığı Kararnemesine göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın görevleri "Sosyal ve kültürel dokudaki aşınmalara karşı aile yapısının ve değerlerinin korunarak gelecek nesillere sağlıklı biçimde aktarılmasını sağlamak" olarak belirlendi. Bakanlığa getirilen Derya Yanık, insan hakları ve aile hukuku alanlarıyla ilgili pek çok sivil toplum çalışmasında yer aldı.

İŞ HAYATINA YENİ BAKANLIK

Yeni kurulan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı çalışma hayatının düzenlenmesi, çalışma barışının sağlanması ve geliştirilmesi gibi görevler üstlendi.

Bakanlığa getirilen AKŞAM yazarı Vedat Bilgin, Gazi Üniversitesi İİB Fakültesi'nde Öğretim Üyeliği, TCDD Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölüm Başkanlığı ve Başbakan Başdanışmanlığı görevlerinde bulundu.

Zehra Zümrüt Selçuk, görevi Vedat Bilgin'e devretti.

BAKANLIKTA DEVİR-TESLİM

AMACIMIZ 84 MİLYONUN REFAHINI YÜKSELTMEK

Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un milletvekilliği sona erdi. AK Parti eski Grup Başkanvekili olan Muş, AK Parti İstanbul Gençlik Kolları teşkilatında aktif görevler üstlenmişti. TBMM'de Dışişleri Komisyonu, Plan Bütçe Komisyonu ve AB Uyum Komisyonu üyelikleri yaptı. Bakan Muş ilk açıklamasında "İhracatın artması için çalışacağız. Türkiye'nin ihracatının artırılması, ekonomik büyüklüğünün ve refah seviyesinin yükselmesi için elimizden gelen her şeyi yapmaya gayret edeceğiz. Tek amacımız var; 84 milyonun refahını yükseltmek" diye konuştu.

TBMM'DE SANDALYE DAĞILIMI DEĞİŞTİ

Ticaret Bakanlığı'na AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Muş'un getirilmesi, Meclis'teki sandalye dağılımını da değiştirdi. AK Parti'nin 289 olan TBMM'deki sandalye sayısı 288'e indi.

6 ÜNİVERSİTEYE REKTÖR ATANDI

Başkan Erdoğan 6 üniversiteye rektör atadı. Cumhurbaşkanlığı'nın rektör atamalarına ilişkin kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre Bartın Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Orhan Uzun, Bayburt Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Harun Çiftçi, Iğdır Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, İbn Haldun Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Atilla Arkan, İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper atandı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Üyeliğine ise Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu yeniden seçildi.