Yedili koalisyon dağılmaya devam ediyor...Akşener'den sonra HDP de Kılıçdaroğlu'nu sattı

Yedili koalisyon çatısı altında 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde büyük bir hezimet yaşayan partiler masadan kalkmaya devam ediyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşenir'in masadan ayrılmasından sonra terör örgütü PKK'nın siyasi ayağı HDP'de Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurduğu masayı terk etti. HDP'nin Eş Başkanı Pervin Buldan, gelecek yıl yapılacak yerel seçimlere yönelik ''Büyükşehirler başta olmak üzere bütün şehirlerde adaylarımızı çıkaracağız.'' ifadelerini kullandı.

Hatice Gövenç

Kemal Kılıçdaroğlu'nun milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortakları ile beraber yaşadığı hezimet masalarının dağılmasına neden oldu.

Meral Akşner'in yedili koalisyon masasından ayrıldığını açıklamasından sonra bir ayrılık haberi de terör örgütü PKK'nın siyasi ayağı olan HDP'den geldi.

Terör örgütü PKK'nın siyasi kanadı HDP, önümüzdeki yerel seçimlerde bütün şehirlerde kendi adaylarını çıkaracağını açıkladı.

HDP'nin Eş Başkanı Pervin Buldan, gelecek yıl yapılacak yerel seçimleri işaret ederek "Büyükşehirler başta olmak üzere bütün şehirlerde adaylarımızı çıkaracağız." dedi..

KILIÇDAROĞLU'NUN ÖZGÜRLÜK VADETTİĞİ TERÖR TUTUKLUSUNDAN KENDİSİNE SERT TEPKİ

Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanması halinde özgürlük vadettiği terör tutuklusu eski HDP'liler Kılıçdaropğlu'nu yanlış olarak niteledi.

HDP eski Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, ittifak ortağı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na verdikleri destekten pişman olduklarını söylemişti. Kılıçdaroğlu'nun 'özgürlük' vadettiği Yüksekdağ, "Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararları yanlıştı. Ben de dahil cezaevindeki HDP'li siyasetçiler, kendi adayımızı göstermeyi savunmuştuk" sözleri ile gündeme gelmişti.