Yedi düvel saldırıyor, ittifakı bozdurmayız

Başkan Erdoğan cuma namazı çıkışında konuştu: Yedi düvelin ülkemize, milletimize saldırdığı bir dönemde, yerel seçimlerde Cumhur İttifakı’nı bozdurmamak noktasında kararlıyız.  

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını kıldığı Hazreti Ali Camisi çıkışında, Cumhur İttifakı’yla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, Cumhur İttifakı’nın hassasiyetlerinin son seçimlerde tam manasıyla ortaya çıktığını  söyledi. Erdoğan şöyle devam etti: “Bunu da tabii kıskanan bazı oluşumlar var. Bu oluşumların içerisinde  her an değişik birçok şeyler olabilir. Bunun başında ana muhalefet var. Bunun yanında dağdaki terör örgütünü yanını alanlar var. Bütün bunları herhalde anlamamak için sebep yok. Biz tabii bu Cumhur İttifakı’nı bozdurmamak noktasında kararlıyız. Hele hele bu yerel seçim ülkemiz  için ciddi manada, yedi düvelin ülkemize, milletimize saldırdığı bir dönemde  büyük önem arz ediyor. Teknik çalışmalar tamamlanınca belki de bu hafta  içerisinde biz Sayın Bahçeli ile bir araya inşallah gelebiliriz. Ama önümüzde tabii ayrıca zaman var. Çünkü burada YSK’nın takvimi önem arz ediyor.” 

FİDAN’IN ABD TEMASI 

Erdoğan, “MİT Başkanı Hakan Fidan’ın ABD Kongresi’ne gittiği yönündeki haberlerle ilgili, “Latin  Amerika seyahatinden sonra tabii MİT Başkanımız Kanada’ya ayrıldı ama Kanada’dan sonra böyle bir gelişme olmuş olabilir” dedi. Erdoğan, “Rusya ile Ukrayna arasındaki krizde Türkiye’nin arabulucu olduğu” haberleriyle ilgili “Biz tabii bu işlerde ancak ricacı olabiliriz daha da ileri gidemeyiz” dedi. Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’yla ilgili de olumlu  gelişmelerin yaşandığını ifade etti. 

MHP'DEN İTTİFAK AÇIKLAMASI

Bu arada MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz Twitter’dan yaptığı açıklamada, “MHP Cumhur İttifakı’nın adaylarını desteklemekte kararlı olacaktır” dedi.

ASKERLİK SÜRESİNİ KISALTMAK İÇİN ÇALIŞMA

Basın mensuplarının, Milli Savunma Bakanlığı’nda askerlik  süresiyle ilgili toplantıya ilişkin sorusu üzerine Erdoğan, “Bana kesin neticeyi  vermedikten sonra bir değerlendirme yapmak doğru olmaz. Şu anda bu işin birinci  derecede sorumlusu Milli Savunma Bakanımız, bunun yanında Silahlı Kuvvetlerimiz, başta Genelkurmay Başkanı, kuvvet komutanlarımız olmak üzere onlar çalışmayı  yapacaklar. Sunum  neticesinde de uygundur, uygun değildir, ona göre adım  atacağız” ifadelerini kullandı.