Yavaş, kulak ardı etti, işini Kahramankazan Belediyesi yaptı: ''Vergiler ABB'ye gidiyor asfaltı biz atıyoruz''

Ankara'da Büyükşehir Belediyesine ait yolların asfaltlanmadığını belirterek Mansur Yavaş'ı göreve çağıran AK Partili Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, Yavaş'ın halkın çağrılarına kulak tıkamasının ardından çareyi Kahramankazan Belediyesi olarak kendi imkanları ile asfalt atmakta buldu. Serhat Oğuz, ''Tüm ödemeler ABB'ye gidiyor fakat yollara Kahramankazan Belediyesi olarak biz asfalt atıyoruz. Büyükşehir'e ait bazı yolların özellikle acil olanların asfaltına başlıyoruz.'' dedi.

ABB meclis toplantısında Kahramankazan Belediyesi ve Serhat Oğuz'u hedef alarak Büyükşehir'e ait işlerin yapılmamasını aksi takdirde savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söyleyen Mansur Yavaş asfalt dökülmesi gereken Büyükşehir'e ait yerleri asfaltsız bıraktı.

Yavaş'ın asfaltsız bıraktığı ve vatandaşların asfalt dökülmesini talep ettiği yolları görmezden gelmesinin ardından Serhat Oğuz yönetimindeki Kahramankazan Belediyesi harekete geçti.

Kahramankazan Belediye Başkanı Oğuz, iki hafta içerisinde Yavaş yönetimindeki ABB'nin çalışmalara başlamaması durumunda kendi imkanları ile asfalt atacağını açıklamıştı.

Sosyal medya hesabından video paylaşan Serhat Oğuz, ABB yönetiminin görev alanında olan yolların asfaltlanması için çağrıda bulunduğunu fakat bunun dikkate alınmaması üzerine vatandaşların mağdur olmaması için çalışmalara başladıklarını ifade etti.

Serhat Oğuz, "Tüm ödemeler ABB'ye gidiyor fakat yollara Kahramankazan Belediyesi olarak biz asfalt atıyoruz. Büyükşehir'e ait bazı yolların özellikle acil olanların asfaltına başlıyoruz. Sayın Yavaş bizi savcılığa vereceğini söylemişti. Sayın Yavaş, ben kendimi size ihbar ediyorum. Size ait yolların asfaltını atıyorum. Gidin savcılığa ve vatandaşa hizmet götürüyor diye bize suç duyurusunda bulunun" diye konuştu.

Serhat Oğuz, paylaştığı videoda şu açıklamalara yer verdi:

Biz Büyükşehir'in hep büyüklüğüne alıştık, kaderimize bakın ki Büyükşehir'in büyük olduğu zamanlarda değil küçük olduğu zamanlarda başkanlık yapıyoruz. Büyükşehir büyüklük vasfını kaybetmiştir, abilik vasfını kaybetmiştir. Maalesef kendi ana görevlerini dahi yerine getiremez hale gelmiştir.

Bizim imkanlarımız, bütçemiz Büyükşehir ile kıyaslandığında 150 kat daha küçük bir belediyeyiz. Burada acil asfalt bekleyen yollar bir yıldır çağrılarımıza taleplerimize rağmen bekliyor. Büyükşehir yapmazsa biz yaparız demiştik. Sözümüzü de tutuyoruz. Her şey Kahramankazan'ımız için her şey hemşehrilerimiz için. Tekrar yineliyorum, savcılığa suç duyurusunda bulunacaksanız bu açıklamalar size delil olsun, size ait yolların asfaltını biz atıyoruz. Haberiniz olsun!