Yanlış yapan karşılığını görür! 

Başbakan Yıldırım, görevden alınan Hazinedar’la ilgili ‘’Yanlış yapan varsa hukuk içerisinde karşılığını görmesi gayet doğaldır. İcap ederse devamı gelir” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yıldırım, Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar’ın görevden alınmasına ilişkin şunları kaydetti: Bu bir hukuki süreçtir. Tabii ki kamu adına hizmet edenler, kamu gücünü kullananlar, vatandaştan yetki alanlar bu yetkilerini yerli yerine kullanmak, kamu menfaatini gözetmek durumundalar. Görevi kötüye kullanmadan, memleket millet adına iş yapana hizmet yapana kimsenin söyleyecek sözü olmaz, sıkıntı yaşamaz.

Milletin denetimindeyiz

Yanlış yapanlar varsa bunların hukuk içerisinde karşılığını görmesi gayet doğaldır. O bakımdan herkes baştan milletin denetimindedir. Çünkü seçim ile işbaşına geliyorsunuz. Size verilen yetkilerde bir yanlışa düşmeden hizmet edeceksiniz. Müfettişler denetimi yaparlar, yanlış bir iş, işlem olursa bunun karşılığı da bellidir. Bu ilk değildir, daha önce de bu ve buna benzer çeşitli partilerden belediye başkanları ve kamu yöneticileri hakkında hukuki ve idari işlemler yapılmıştır. Bundan sonra da yapılabilir. 

TİYATRO GİBİ DAVA!

ABD’deki Hakan Atilla davasına ilişkin konuşan Başbakan Yıldırım, “Adeta tiyatro gibi bir dava. Sonucu önceden kararlaştırılmış bir davayı bütün dünya izledi. Türkiye bir hukuk devletidir. Egemen bir ülkedir. Karar bizim için yok hükmündedir” dedi. 

Cumhurbaşkanı’nın sözünün üstüne söz mü söyleyelim

Gazetecilerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine değişikliği ile ilgili Fransa ziyareti öncesi yaptığı açıklamayı sorması üzerine Yıldırım, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözünün üzerine söz mü söyleyeyim. Olmayan şeyin nesini öngöreyim” şeklinde yanıt verdi. Abdullah Gül’ün açıklamaları için de Yıldırım “2019’da seçim olacak. Herkes boyunun ölçüsünü alacak. Abdullah Bey bu partide beraber yola çıktığımız bir arkadaşımızdır. Arzumuz bu kutlu yürüyüşte davamızla ilgili görüşlerini bizimle paylaşması. Kamuoyunda bir tarafmış gibi değerlendirmeler yapmasını biz tasvip etmeyiz” dedi. elim! Yıldırım kabine revizyonu tartışmalarına son sözü söyledi: Cumhurbaşkanı ‘gündemimizde yok’ dedi!

Yıldırım, merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun kabrini ziyaret etti.

MEHMET AKİF İNAN YOLUMUZU AYDINLATMIŞTIR 

Başbakan Yıldırım, Hamamönü’nde Mehmet Akif İnan Vakfı Hizmet Binası’nın açılışında konuştu. Memur-Sen ve Eğitim-Bir Sen’in kurucu genel başkanı olan merhum Mehmet Akif İnan’ın hatırasının yaşatılacağını belirten Yıldırım, bu çatı altında nitelikli projelere, güzel çalışmalara imza atılacağına işaret etti: Vefatının 18. yıldönümünde Mehmet Akif İnan hocamızın fikirleri, savunduğu değerler daima bizim yolumuzu aydınlatmıştır. 

KARARLILIK MESAJIDIR

Hic kimse hukukun üstünde değildir!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ‘uyuşturucu tacirlerinin ayağını kırın suçu bana atın’ sözleriyle başlayan tartışmalara Yıldırım şu sözlerle değindi:  İçişleri Bakanımızın tabii genç yavrularımıza yönelik uyuşturucu bağımlılığı konusunda gelinen noktayı dikkati çekmek için bir kendince bir üslupla bunu kamuoyu gündemine taşımasıdır. Yanlış anlamaya müsait şeyler olabilir ama bilinmelidir ki bu işin en şiddetli şekilde üzerlerine gidilmesi gerektiğini açıklamaya çalışmıştır. Bunu açıkça söyleyeyim, ister bakan, ister başbakan olsun hiç kimse hukukun üstünde değildir. 

O ERGENLİK AÇIKLAMASI

Evlilik yaşı medeni kanunda gayet net

Çocuk yaşta evlilik tartışmalarına değinen Yıldırım şunları kaydetti: Ergenlik ayrı bir iştir. Ama 18 yaşına gelenler evlenme hakkına kavuşmuş olurlar. Bundan önce yapılan evlilikler yasa dışıdır. Ayrıca büyük mağduriyetlere neden olmaktadır. Küçük yaşta evlilikler hoş görülemez, yasal olarak da suçtur. Diyanet’in söz konusu neyse, evlilikle ilgili değil ergenlik çağlarıyla ilgili değerlendirme olarak ele almak lazım. Ama evlilikle ilgili konu medeni kanunda açıkça tanımlanmıştır. Bunun dışındaki yorumlar iyi niyetli değildir.