Yalanı pahalıya patladı

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve yakınlarına Man Adası’na para transferi yaptığı iftirasını atan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, toplam 359 bin lira tazminat ödemeye mahkûm oldu.  

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve yakınlarının Man Adası’na para transferi yaptıklarına ilişkin iddiaları nedeniyle  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na açılan üçüncü 1,5 milyon liralık tazminat davası da karara bağlandı. Mahkeme, Kılıçdaroğlu’nun, Erdoğan’la birlikte Özdemir Bayraktar, Esra Albayrak, Sümeyye Erdoğan Bayraktar, Bilal Erdoğan, Ahmet Burak Erdoğan, Mustafa Erdoğan, Sadık Albayrak, Ziya İlgen, Orhan Uzuner ve  Osman Ketenci'ye toplam 359 bin lira manevi  tazminat ödemesini karara bağladı.  

BELGE GÖSTEREMEDİ 

Erdoğan ve yakınlarını temsil eden avukat Ferah Yıldız, olayın birinci olarak iftira boyutuyla  ele alınmasını istediklerini belirterek, şunları söyledi: “Davalı taraf 21 Kasım 2017 tarihli Grup konuşmasında elinde belgeleri  sallayarak milyonlarca dolar paranın yurtdışına transfer edildiğini söylemiştir. Ancak bu belgeleri sunamadığı gibi Anayasa’nın 36. maddesi kapsamında iddiaları  ispat edememiştir. İkinci olarak hakaret boyutuyla ele alınmasını  istiyoruz. Müvekkilim Cumhurbaşkanı olması ve bir baba olarak çocuklarına dokunulması nedeniyle de manevi zarara uğramıştır.” 

Kılıçdaroğlu ve 72 vekile suç duyurusu

CHP lideri Kılıçdaroğlu hakkında Başkan Erdoğan’a hakaret nedeniyle bir soruşturma daha açıldı. ODTÜ’deki mezuniyet töreni sırasında Erdoğan’a yönelik hakaret içeren bir karikatürün yer aldığı pankartı taşıdıkları için tutuklanan dört öğrenciye destek veren CHP lideri, söz konusu karikatürü, önceki günkü grup toplantısında kürsüden göstermişti.  Başkan Erdoğan da Kılıçdaroğlu ve karikatürü paylaşan 72 CHP'li milletvekili hakkında suç duyurusunda bulundu. Erdoğan grup toplantısındaki konuşması için Kılıçdaroğlu hakkında 1 milyon TL'lik  tazminat davası açtı.