'Veri kopyalamada FETÖ parmağı var'

AK Partili Ali İhsan Yavuz, “FETÖ’nün de içinde olduğu sandık usulsüzlüğünü yapan beyin kimse, İstanbul Büyükşehir’de veri tabanını da ele geçirmek istemektedir” dedi.

Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Pınar Işık Ardor’un sunduğu 7. Gün programına konuk olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, YSK’ya yaptıkları olağanüstü itiraz ve Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin veri tabanının kopyalanması talimatıyla ilgili açıklamalarda bulundu.  

Yavuz şunları söyledi: “İmamoğlu niçin acele ediyor? Türkiye’nin kim olduklarını bilmedikleri ve kendinin de bilmediği kişiler tarafından bu veri tabanları niçin alelacele kopyalanmaya çalışılır? Benim çok net bir iddiam var; seçim günü FETÖ’nün de içinde bulunduğu birçok kesimi işin içine çekerek, gözünü karartmak suretiyle cezayı da göze alarak bu kanunsuzlukları kim yaptıysa, bu süreci hangi beyin koordine ediyorsa, aynı beyin bugün Ekrem İmamoğlu’nu onu yapmaya mecbur etmektedir, o veri tabanını ele geçirmek istemektedir.” 

OY VE ÖTESİ SESSİZ 

“Beni düşündürten çok şey var” diyen Yavuz ifadeleri kullandı: “Oy ve Ötesi 2014 yılından veri var. Özellikle 24 Haziran’da çok gür çıktı sesleri. Ve hatta ilk kez sizin aracılığınızla paylaşalım; birtakım raporlar da yayınladılar. Mesela ‘Bu kadar şu partiye oy kaydırıldığını gördük’ şeklinde... Peki, bu seçimlerde niçin yok bunlar. Bu sefer sesleri niye o oranda çıkmadı? Oy ve Ötesi diyor ki; ‘Bizim en temel görevimiz yanlışlıkları, usulsüzlükleri, haksızlıkları fark etmek ve ilgili partiye bunu bildirmek. AK Parti’den kime bildirmişler?” 

PEK ÇOK SORU VAR 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz açıklamalarına şöyle devam etti: “Özellikle niçin İstanbul’a odaklandıklarını merak ediyorum. Niçin başka partilere ‘Biz partilere bildirmek için varız’ diyor da; bize kuruldukları günden bugüne kadar neden bir şey bildirmemişlerdir? Hangi partiye yönlendiriyorsunuz ve yönlendirdiğiniz partiler içerisinde AK Parti var mı? Böyle tonlarca soru sorabilirim. Her seçimde kıyameti kopartırken bu seçimde niçin sesleri çıkmadı?”

Seçim iptal edilecek

Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasını almasıyla ilgili de konuşan AK Partili Yavuz, "Ekrem İmamoğluniçin acele ediyor, yangından niçin mal kaçırmaya çalışıyor? İmamoğlu’nun mazbatası verildi ama eğer seçimler iptal edilirse mazbatası da iptal edilecek. Nereden biliyoruz; YSK’nın bundan önceki verdiği kararlara bakarak biliyoruz. YSK, Keskin’de ne yaptı? Seçimin yenilenmesine karar verdi ve mazbatayı iptal etti. İstanbul’da da böyle olacak" dedi. Ali İhsan Yavuz şunları kaydetti: “YSK’ya biz itiraz etmişken ve önemli de iddialar ortaya koyarken; siz ne olduklarını bilmediğimiz, kim olduklarını, ne yapmakta olduklarını anlamadığımız bir şekilde niçin bu veri tabanlarını yangından mal kaçırır gibi ele geçirmeye çalışmaktadır?”