‘Vatan hainleri tek tip olsun’ çağrımız KHK’da

İki yeni KHK ile birçok alana yeni düzenleme getirildi. AKŞAM’ın gündeme getirdiği ‘vatan hainlerine tek tip’ son çıkan KHK ile resmileşti. Böylece FETÖ’cüler artık duruşmaya gelirken şov yapamayacak!

1

OHAL kapsamında hazırlanan 695 ve 696 sayılı iki yeni KHK Resmi Gazete’de yayımlandı. 696 sayılı KHK’da, “Anayasal düzene karşı suçlar” nedeniyle cezaevinde tutuklu bulunanlar, duruşmalara badem kurusu ve gri renginde tulum giyerek getirilecek. 

HAMİLELER VE ÇOCUKLARA YOK

Kadın tutuklu ve hükümlülerin giysileri tulum olmayabilecek. Çocuklar ile hamile kadınlara uygulanmayacak.

ŞEHİT AİLELERİ İSTEDİ 

AKŞAM ilk olarak ‘Vatan hainleri tek tip olsun’ manşetiyle gündeme getirdiği tek tip kıyafet önerisi sonrası konunun takipçisi oldu. Suikast timindeki hainlerden Gökhan Güçlü’nün mahkemeye Hero (kahraman) yazılı tişörtle gelmesi şehit ailelerini isyan ettirmişti. AKŞAM bu skandalı da “Tek tip giydirmezsen o da bunu giyer’ başlığıylayine manşete taşımıştı. Seri manşetlerin ardından ‘tek tip’ kıyafet Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Adalet Bakanlığı’nın gündemine geldi. AKŞAM’ın önerisine 15 Temmuz şehit ve gazi ailelerinden destek geldi. Aileler, duruşmalarda hainlere tek tip kıyafet giydirilmesini talep ederek duruşma önünde hainleri protesto etti. 

MALATYA’DA DUYURDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da ağustos ayında Malatya’da toplu açılış töreninde konuyu gündeme getirdi ve FETÖ sanıklarına giydirilecek tek tip elbisenin detaylarını da vermişti: 15 Temmuz ihanetine ortak olanlar şimdi mahkemelerde hesap veriyor. Yalan üstüne yalan. 

RENGİNİ BİZZAT AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Duruşmalarda görüyoruz. Hakim diyor ki ‘Kim bu?’, ‘Ben değilim’ diyor. Pantolonun aynı, gömleğin aynı... Ama şimdi bunlara tek tip elbiseyi getiriyoruz. Fakat bu tek tip elbise renk olarak badem içinin koyusu bir renk olacak.