Üstü örtülemeyecek PKK saldırısı var

Tahir Elçi’nin polis tarafından öldürüldüğünü iddia eden HDP lideri Demirtaş’ı eleştiren Başbakan Davutoğlu ''Söyleyecek sözü varsa olay yerini incelemeye giden ekiplere saldıran alçaklara dönük konuşmalı” dedi.

1

KKTC ziyareti öncesi havaalanında basın toplantısı düzenleyen Başbakan Davutoğlu, HDP liderine sert tepki gösterdi. Demirtaş’ın, Tahir Elçi’nin öldürülmesine ilişkin polisi suçlayan açıklamalarını eleştiren Davutoğlu, “Gerçekten bu olayın aydınlatılması isteniyorsa niçin olay yerine giden başsavcımıza ki güvenlik birimlerimiz bile değil, olay inceleme ekibine hatta onlara eşlik eden baro temsilcilerine dönük olarak saldırılar yapılıyor? Birileri bu olayın örtülmesini istiyorsa o birileri o saldırıları gerçekleştirenlerin arkasındaki odaklardır” karşılığını verdi. 

ELİNDE HANGİ BELGE VAR 

Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Demirtaş’a sormak lazım, elinde hangi belge var da bu kanaati serdediyor? Kendisi olay yeri incelemesi mi yaptı? Her olayda dönüp devlete ‘katil’ diye bağırmanın, her olayda dönüp ‘sorumluyu poliste ve askerde aramanın’ ne kadar yanlış olduğu geçmiş olaylarda ortaya çıktı. Sayın Demirtaş’ın herhangi bir şekilde söyleyecek sözü varsa olay yerini incelemeye giden ekiplere, baro temsilcilerine ateş açan o hainlere, alçaklara dönük konuşmalı. 

OLAYIN MÜSEBBİBİ PKK’DIR 

Davutoğlu, “Kim bu cinayeti örtmeye çalışırsa çalışsın, örtülemeyecek bir gerçek var, bu olayın müsebbibi olaya yüz metre mesafede polislerimize alçakça saldıran PKK’dır. Bütün bu baskılara rağmen olay yeri inceleme ekibimiz çalışmasını büyük ölçüde tamamlamıştır” dedi. 

Türk-Rus krizi yaşanmıyor

Davutoğlu Rusya krizinde gelinen nokta ve karşılıklı suçlamalar için ise şu ifadeleri kullandı: “Asılsız ithamlarlarla ‘Türk hava sahasının ihlalini örtmek mümkün değil. Suriye krizi bir Türk-Rus krizi değildir, Suriye krizi bir Rus-NATO krizi değildir” diye konuştu.   

AB ile yeni döneme girdik 

Başbakan Davutoğlu, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile düzenlediği basın toplantısında Avrupa Birliği  ile ilişkilerde yeni bir döneme girildiğini söyledi. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı KKTC Cumhurbaşkanlığı’nda ortak basın ortak toplantısı düzenledi. Türkiye AB ilişkilerinin yeni bir döneme girdiğini söyleyen Davutoğlu, “Türkiye’nin AB üyeliği sadece bir ülkenin birliğe katılması değil, küresel barış adına atılacak bir adımdır” dedi. İlk ziyaretini KKTC’ye yapmaktan mutluluk duyduğunu belirten Davutoğlu, ortak bir anlayışla görüşme yaptıklarını söyledi. Türkiye KKTC’nin yanında olduğunu vurgulayan Davutoğlu, “KKTC’nin ayakta durması bizim için çok önemli” diye konuştu. 

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da bugün atılan adımların yarını etkileyeceğini söyleyerek, “Türkiye’nin Kıbrıs sorununun çözümüne verdiği destek bizim için çok değerlidir. AB ile ilişkilerde de rahatlama getirecektir” dedi.