Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen'den İmamoğlu'na tepki... ''Bu halka yapılmaz''

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, cumhurbaşkanlığı yardımcılığı hayaline kapılarak Türkiye turuna çıktı, İstanbul'u unuttu. Üsküdar Sahili'nde aylardır süren inşaat, vatandaşı canından bezdirdi. Son durumu paylaşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ''Dünyanın en güzel manzaralı yürüyüş hatlarından birinde böyle iş olmaz, bu halka bu yapılmaz'' ifadesini kullandı.

Hatice Gövenç

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 7'li koalisyonun cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçilmesi halinde yardımcısı olacağını vaat ettiği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'u unuttu.

Seçim döneminde şehir şehir dolaşarak adeta kendi görevi unutan İmamoğlu'na vatandaşların tepkileri de sürüyor.

Türkiye ve dünyanın en popüler lokasyonlarından biri olan Kız Kulesi sahil yolu, uzun süredir İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışması nedeniyle kapatılmış durumda.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de vatandaşlar gibi Ekrem İmamoğlu'na sosyal medyadan paylaştığı videoyla tepki gösterdi.

Türkmen paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Burası Kız Kulesi sahil yolu. 3 ay önce İBB etrafını çevirdi, kapattı. Durum bu!

Defalarca gittik, 'bu iş böyle 1-2 kişiyle yapılmaz, dünyanın en güzel manzaralı yürüme yollarından biri böyle metruk bırakılmaz' dedik ama değişen bir şey yok.

Kuzguncuk Sahili 3 yıldır böyle, kapalı. Kaderi aynı olsun istemiyoruz! Burası Google istatistiklerine göre dünyada en çok fotoğrafı çekilen, paylaşımı yapılan çok değerli bir sosyal alan.

Her gün yüzbinlerce insanımız ve artı çok sayıda yabancı turist geliyor. Halkımız için böylesine değerli yerlerde, bu şekilde 1-2 kişiyle iş yapılmaz, bekleme olmaz. Yaz geldi, bu tempoyla giderse yürüme ve bisiklet yolundan yaz boyu mahrum kalacak insanlarımız.

Tüm siyasi mülahazaların üzerinde bir taleple yazıyorum, çünkü milletimizin mağduriyeti söz konusu. Dünyanın en güzel manzaralı yürüyüş hatlarından birinde böyle iş olmaz, bu halka bu yapılmaz.

Lütfen gerekeni hızla yapın."