Uşağınız olayım beni iade etmeyin! 

FETÖ elebaşı Gülen’i, kalkıştığı darbe girişiminin ardından iadesi söz konusu olunca büyük korku sardı. New York Times’da makale yazan Gülen, Türkiye'ye gönderilmemek için adeta yalvardı. 

15 Temmuz’da geri püskürtülen darbe girişimi sonrası Türkiye'nin iadesini istediği FETÖ lideri Fethullah Gülen’i büyük Türkiye korkusu sardı. 

ABD mutlaka direnmeli 

ABD'deki New York Times Gazetesi’ne bir makale yazarak Obama yönetimine çağrı yapan Gülen 'Beni Türkiye'ye iade etmeyin' diye yalvararak asılsız ifadeler kullandı.  Gülen, yazısında "Türkiye'ye gönderilmesi durumunda adil yargılanmayacağını" iddiasında bulunurken "ABD, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a istediğini vermeye direnmeli" ifadelerini de kullandı. FETÖ lideri Gülen, darbe girişiminin arkasında olmadığı yalanını da uydurarak “Batı'nın ılımlı Müslüman seslere ihtiyacı olan bu dönemde” kendisi ve arkadaşlarının Batı'nın hizmetinde olduğunu söyledi. 

246 kişinin kanı ellerinde

15 Temmuz darbe girişimi sırasında direnen 246 kişi şehit olmuş, binlerce insan da yaralanmıştı. Hükümetten iki bakan önümüzdeki günlerde ABD'ye giderek Gülen’in iadesi için birebir görüşmeler yapacak. Ellerinde Gülen’in darbe girişimindeki rolüne dâir delilleri içeren dosya da olacak. Geçen bir haftada kamuoyuna yansıyan veriler arasında darbedeki ‘Pensilvanya bağlantısı da ortaya konulacak.