Ümit Özdağ, muhalefete sert çıktı... ''Hepinizin haberi vardı''

Seçimlerde hezimete uğrayan muhalefette kaoslar bitmek bilmiyor. 28 Mayıs'taki seçimlerden önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile gizli anlaşma yaptıkları ortaya çıkan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, muhalefete çok sert tepkilerde bulundu. Kılıçdaroğlu ile yapılan anlaşmadan muhalefetin haberinin olduğunu iddia eden Özdağ, ''İçişleri Bakanlığı ve iki bakanlığın verilmesi bütün bir seçim kampanyası boyunca yapılmış en doğru harekettir. Tabanda da böyle bir karşılık gördü zaten.'' dedi.

Muhalefetteki seçim hezimeti sonrası başlayan kriz, gizli anlaşma skandalıyla zirve yaptı. 14 Mayıs'taki seçimlerde iktidardan 2,5 milyon oy fark yiyen 7'li koalisyonun adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ikinci turdan önce Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan destek istemişti.

SİYASETİN GÜNDEMİ GİZLİ ANLAŞMA

Seçimden sonra katıldığı bir programda konuşan Özdağ, "Yazılı mutabakatımız var. Biz İçişleri Bakanlığı dahil üç bakanlık ve Milli İstihbarat Teşkilatı konusunda Kemal Bey ile mutabık kaldık" ifadelerini kullanmıştı. CHP Sözcüsü Faik Öztrak ise Özdağ'ı yalanladı.

Gündeme bomba gibi düşen bu gizli anlaşma muhalefetten büyük tepki çekti.

"HEPSİNİN HABERİ VARDI"

Tüm muhalefet genel başkanlarının özellikle de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in yapılan anlaşmadan haberi olduğunu iddia eden Ümit Özdağ, şu ifadeleri kullandı:

"Haberimiz yok' diyemezler, hepsinin haberi var. Hele Meral Akşener'in böyle bir şey söylemeye hiç hakkı yok. Televizyon kameralarının önünde, 28'inden önce çıktı, tek tek tek açıkladı. Neden açıkladı onu bilemem ama açıkladığını biliyoruz. Ben bile Twitter hesabımdan bu açıklamayı paylaştım.

Özetle, Kemal Bey'in yapmış olduğu hamle, yani Zafer Partisi ile bu ittifak çerçevesinde Zafer Partisi'ne İçişleri Bakanlığı ve iki bakanlığın verilmesi bütün bir seçim kampanyası boyunca yapılmış en doğru harekettir. Tabanda da böyle bir karşılık gördü zaten."