Twitter kirli pazarlığı gizledi... Yavuz Ağıralioğlu 'TT' listesinden kaldırıldı

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, 6'lı masa ve HDP'ye ateş püskürdü. HDP'nin aday çıkarmayarak Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vermesi sonrası konuşan Ağıralioğlu, CHP ile HDP arasındaki işbirliğine de tepki gösterdi. Ağıralioğlu, ''Biz terörün gölgesinin düştüğü yerde olmayacağız.'' ifadelerini kullandı. Ağıralioğlu, bu sözlerinin ardından sosyal medyada kısa sürede en çok konuşulanlar arasına girerken Twitter, Ağıralioğlu'nun gündemde olmasını sansürleyerek gündemdeki konular listesinden kaldırdı.

CHP-HDP arasındaki kirli pazarlıkların ardından HDP aday çıkarmayarak 6'lı masanın ortak cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vereceklerini açıkladı. HDP ile CHP arasında yaşanan işbirliğinin ardından bugün TBMM'de basın toplantısı düzenleyen İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu, CHP-HDP ittifakına ateş püskürdü.

"CUMHURBAŞKANLIĞI MASASINI PAZARLIK MASASINA ÇEVİRDİNİZ"

Kendilerine pusu kurulduğunu söyleyen Ağıralioğlu, "Siz daha iktidara gelmeden kör ve sağır oldunuz. Sandıkta yüzde 80'lerin konuşulması gerekirken, şimdi iktidarı matematiğe çevirdiniz. Cumhurbaşkanlığı masasını, bölücülüğe pazarlık masasına çevirdiniz. Kurucusu olduğumuz masada bize pusu kurulmasından rahatsızız." dedi.

"PKK'YA TERÖR ÖRGÜTÜ DEMEDİNİZ, APO'YA KATİL DEMEDİNİZ"

HDP ile yapılan pazarlığı doğru bulmadığını ifade eden Ağırlioğlu,"Ben HDP ile pazarlık edilmesini doğru bulmuyorum. Ben terörün gölgesinin düştüğü yerde olmam. Bir kere PKK'ya terör örgütü demediniz, APO'ya katil demediniz. Ama siz defalarca milletin meclisine gelip devlete katil dediniz." diye konuştu.

BİNLERCE TWEET ATILDI, GÜNDEMDEN DÜŞÜRÜLDÜ

İYİ Partili Ağıraloğlu'nun bu sözleri sonrası Twitter'da en çok konuşulan konular arasında girdi. Yavuz Ağıralioğlu hakkında yaklaşık 1 saat içinde yaklaşık 60 bin tweet atıldı.

TWİTTER LİSTEDEN KALDIRDI

Son zamanlarda muhalif hesapları öne çıkaran algoritmasıyla tepkilerin odağında olan sosyal medya platformu Twitter, atılan binlerce tweete rağmen Ağıralioğlu'nu gündemdekiler listesinden tamamen düşürdü.

FETÖ VE PKK YANLISI HESAPLAR ÖN PLANA ÇIKIYOR

Twitter başta olmak üzere sosyal medyada her seçim öncesi yerli ve milli içeriklerin perdelenip, muhalif paylaşımların ön plana çıkarılması durumu başka bir boyuta taşındı. 14 Mayıs'a kısa bir süre kala FETÖ ve PKK yanlısı hesapların özellikle Twitter'da 'Sana Özel ve Takip Edilenler' algoritması adı altında bilinçli olarak kullanıcıların karşısına çıkarıldığı görüldü.