'Türkiye’yi yaşam tarzı istismarından kurtaralım'

Başkan Erdoğan Edirne mitinginde, “Bu ülke tüm renkleriyle, zenginlikleriyle, farklılıklarıyla 82 milyonun ortak vatanıdır. Türkiye’yi laiklik, yaşam tarzı istismarından kurtarma vakti geldi” dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Edirne’de vatandaşlara seslendi. Tornadan çıkmış gibi belli kalıplara hapsetmenin değil tam tersine açık fikirli, açık yürekli, açık sözlü bir toplum inşa etmenin gayreti içinde olduklarını belirten Erdoğan, şunları kaydetti: “Edirne’den tüm Türkiye’ye sesleniyorum. Bu ülke tüm renkleriyle, tüm zenginlikleriyle, tüm farklılıklarıyla 82 milyon vatandaşımızın ortak vatanıdır. Bu ülkede herkes, diğerlerinin hakkına, hukukuna saygılı olmak şartıyla dilediği gibi inanabilir, dilediği gibi yaşayabilir, dilediği gibi iş yapabilir, dilediği gibi düşüncelerini ifade edebilir. Altını çizerek ifade ediyorum, diğerlerinin hakkına, hukukuna, devlet bütünlüğüne milletin birlik beraberliğine saygılı olma dışında hiçbir sınırlama, hiçbir tahdit yoktur. Varsa aksi yönde bir muameleye maruz kalan Cumhurbaşkanı olarak bizzat yanında ben varım. Türkiye’yi artık bu yaşam tarzı, laiklik istismarından kurtarmanın vakti gelmiştir.”

MÜDAHALE EDEMEYİZ

Erdoğan şöyle devam etti: “İnşallah belediye hizmetleriyle birlikte bu bakımdan da tarihi bir değişime, dönüşüme hizmet edeceğiz. Milletimizin diğer halklarıyla birlikte inanç ve ibadet hakkını savunduğumuzu gayet iyi bildikleri halde laiklik feveranıyla işi tersine çevirmeye çalışmalarının da sebebi buydu. Halbuki Türkiye hangi dinden, hangi mezhepten hangi meşrepten olursa olsun, tüm vatandaşlarının hak ve özgürlüklerini en geniş şekilde yaşayabildiği döneme bizimle girmiştir. Nasıl giyinirse giyinsin. Bunlara bizim müdahale yetkimiz, hakkımız yok.” 

Bay Kemal neye göre konuşuyor 

CHP’ye eleştirilerde bulunan Başkan Erdoğan şunları söyledi: “Edirneli çiftçilerimize 2,6 katrilyon lira tutarında tarımsal destek verdik. Bay Kemal ne diyor? ‘Çiftçi aç, çiftçinin topraklarına el konuldu’ diyor. Eline, diline dursun. Hangi topraklara el koyduk? 2,6 katrilyon çiftçilerimize tarımsal destek verdik. Bunlar resmi hesaplar, sen neye göre konuşuyorsun? Merkez, Keşan, İpsala, Süloğlu, Uzunköprü, Havsa ve Meriç’e doğalgazı getirdik. Getirdik mi? Artık benim anam, bacım, Ayşe, Fatma kardeşim kömürlüğe gidip kömür almıyor. Hemen düğmeye basıyor, evin her yerinde sıcak su var.”

Erdoğan’ı, Edirne’de çocuklar karşıladı.

Çipras’a Ruhban Okulu cevabı 

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile geçen hafta yaptığı son görüşmeyi hatırlatan Başkan Erdoğan, “Dedim ki; ‘Bizden bir şeyler istiyorsunuz, Ruhban Okulu’nu istiyorsunuz. Ben de size diyorum ki gelin bizim Fethiye Camisi’ni  açalım.’ ‘Camiyi açıyoruz’ dediler. Ama dedim, ‘minaresi niye yok? Kilise, çan kulesi olmadan olur mu?’ Biz diyoruz ki ‘çan kulesiyle mi yapacaksın, gel yap.’  Bizim derdimiz yok, sıkıntımız yok” diye konuştu.

Baş tacısın Reis’im 

CHP’den Milas adayıyken AK Parti’ye geçen Barış Saylak, Başkan Erdoğan ile görüştü. Saylak’ın “Baş tacısınız. Büyüksün Reis’im” sözlerine Erdoğan, “Allah’tan başka büyük yok” karşılığını verdi.

Yolsuzluk yapan ismi aday gösterdiler 

Başkan Erdoğan, Edirne’den sonra İstanbul Ataşehir’de vatandaşlara seslendi. Erdoğan, “CHP, Ataşehir’de müfettişlerce pek çok yolsuzluğu tespit edildiği için görevden el çektirilen birini aday gösterdi. Adı yolsuzluk iddialarıyla ayyuka çıkmış böyle bir zatın tekrar aday gösterilmesi, sizlere yapılmış en büyük saygısızlıktır. Bunun adı Ataşehir’in aklıyla, izanıyla alay etmektir” dedi.