Türkiye'yi F-35ten çıkarmak kolay değil

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Beştepe’deki kabine toplantısı sürerken açıklamalarda bulundu. ABD’yle oluşturulması planlanan güvenli bölgeyle ilgili Kalın, “Burada bir gecikme olursa, bir oyalama taktiğine döner, ‘güvenli bölge’ terör örgütüne, sınırın 10-20-30 kilometre aşağısında yeni bir güvenli bölge oluşturma haline dönüşürse Türkiye Cumhuriyeti güvenli bölgeyi fiilen oluşturma imkan ve kabiliyetine sahiptir.

Münbiç’tekine benzer bir oyalama, hedef saptırma türü yola başvurulmasına müsaade etmeyiz” dedi. Türkiye’yi F-35’den çıkartmanın ekonomik ve siyasi maliyetleri olacağını ifade eden Kalın, “Biz F-35 programından vazgeçmiş değiliz. Türkiye’yi o programdan çıkarmak o kadar kolay değil. Eninde sonunda bu krizin aşılacağına inanıyoruz. 

SANATÇILARA ÇAĞRI

F-35’lerin bir şekilde ülkemize geleceği konusunda endişemiz yok” açıklamasında bulundu. Başkanlara Beştepe davetini “kucaklayıcı siyasetinin bir örneği” diye tanımlayan Kalın, Diyarbakır’daki annelerin eylemiyle ilgili de şunları söyledi: “Umarım bu konuda sanatçılar daha çok destek olurlar.”