Türkiye'den İsrail'e tepki yağıyor: ''Şiddete derhal son verin''

İşgalci İsrail'in bu sabah Mescid-i Aksa'da nöbet tutan Filistinlilere müdahalesine Türkiye'den tepkiler geldi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, ''Filistin halkına karşı uygulanan şiddet derhal sona ermelidir'' dedi.

İsrail polisi, işgal altındaki Mescid-i Aksa'da baskınları önlemek için nöbet tutan Filistinlilere müdahale ediyor. Filistin Kızılayı, İsrail polisinin Mescid-i Aksa'daki Filistinlilere müdahalesi sonucu yüzlerce kişinin yaralandığını açıkladı.

CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN TEPKİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İsrail işgal güçlerinin Kudüs'te sivil ve savunmasız Filistin halkına karşı uyguladığı şiddetin derhal sona ermesi gerektiğini vurguladı.

Kalın, "İsrail işgal güçlerinin Kudüs'te sivil ve savunmasız Filistin halkına karşı uyguladığı şiddet derhal sona ermelidir. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla girişimlerimiz her düzeyde devam ediyor. Filistinlilere yönelik her tür saldırı, şiddet ve hadiseden İsrail makamları sorumludur." diyerek sert tepki gösterdi.

AK PARTİ'DEN TEPKİ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Mescidi-i Aksa ve çevresinde Filistinlilere dönük İsrail şiddeti artarak devam ediyor. Mescid-i Aksa dışında fanatikler işgale hazırlık yapıyor. Bu zulüm ve pervasız bir hukuk tanımazlıktır. Dünya dur demelidir. Mescid-i Aksa'yı işgalden ve Kudüs'ü kendilerinin yapmaktan bahseden fanatikler her türlü insanlık dışı eylemi yapıyorlar. Bu saatten sonra "taraflara itidal tavsiye ediyoruz" şeklindeki açıklamalar fanatikleri cesaretlendirmekten başka birşey değildir. "Taraflara itidal tavsiye ediyoruz" diyenler bir tarafın saldırgan diğer tarafın mağdur olduğu gerçeğini örtmüş oluyorlar. Bir tarafta zulüm öbür tarafta mazlum varsa tarafsız gibi davrananlar zalime destek vermiş oluyorlar." sözleriyle tepkisini gösterdi.

FAHRETTİN ALTUN: ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Mescid-i Aksa'da yaşanan İsrail zulmüne sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Altun mesajında; "Türkiye, Cumhurbaşkanımız @RTErdogan'ın liderliğinde bu zülüm düzenine karşı bugüne dek güçlü bir mücadele vermiştir. Bu onurlu ve vakur bir mücadeledir. Bu mücadele hak ve batıl mücadelesidir. Zalimler için yaşasın Cehennem! İslam dünyasına sesleniyoruz: İsrail'in alçakça ve zalim saldırılarına dur demenin vaktidir! Tüm insanlığa sesleniyoruz: Bu terör devletine had bildirmenin vaktidir! Bu, tarihsel ve insani sorumluluğumuzdur. Tek başımıza da kalsak biz bu zulüm düzeniyle mücadele edeceğiz!" dedi.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: VAHŞETE SES ÇIKARMAYANLAR BARIŞ SÜRECİNDEN BAHSETMESİN

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail'in Mescid-i Aksa'daki masum insanlara karşı şiddetinin bitmediğini belirterek, "Bu vahşete ses çıkarmayanlar Orta Doğu Barış Sürecinden bahsetmesin" dedi.

Bakan Çavuşoğlu, Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "İsrail'in Mescid-i Aksa'daki masum insanlara karşı şiddeti bitmiyor. Bu vahşete ses çıkarmayanlar Orta Doğu Barış Süreci'nden bahsetmesin. Filistinli kardeşlerimizin sesi olmaya, haklarını savunmaya devam edeceğiz" dedi.