Türkiye'den Fransa'daki saldırıya kınama

Fransa'nın Nice kentinde düzenlenen terör saldırısına Türkiye hükümetinden ilk tepki Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan geldi.

1

Fransa'nın Nice kentinde düzenlenen terör saldırısına Türkiye hükümetinden ilk tepki Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan geldi. Ağbal, "Saldırıyı şiddetle kınıyoruz" dedi.,

BOZDAĞ'DAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Fransa'da meydana gelen terör saldırısyla ilgili olarak twitter hesabından mesaj yayınladı.

Bakan Bozdağ Twitter hesabından Fransa'daki terör saldırıyla ilgili olarak " İnsanlığın düşmanı/insanlık suçu terörle ve terör örgütleriyle etkin mücadele için etkin uluslararası ittifak ve dayanışma şarttır." mesajını paylaştı.

ÇELİK'TEN KINAMA

Bakan Çelik, kınama mesajını Twitter hesabından İngilizce olarak paylaştı.

Çelik, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Fransa'nın Nice kentinde düzenlenen korkunç terör saldırısını en güçlü şekilde kınıyorum. Düşüncelerim saldırının kurbanları ve onların aileleriyle birlikte. Her nerede, ne şekilde ve hangi gerekçeyle insanlığa saldırırsa saldırsın, terör her zaman acımasızdır. Teröre karşı birlik olmalıyız."

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: "Teröre karşı ortak mücadele elzemdir"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa'nın Nice kentindeki terör saldırısına ilişkin, "Kim tarafından ve nerede olursa olsun teröre karşı ortak, samimi, kararlı ve sonuç alıcı mücadele elzemdir" ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, kınama mesajını Twitter hesabından İngilizce ve Türkçe olarak paylaştı.

Nice'deki barbar terör saldırısını kınayan Çavuşoğlu, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarının yanı sıra Fransa halkına ve hükümetine başsağlığı diledi.

Çavuşoğlu, paylaşımında "Kim tarafından ve nerede olursa olsun teröre karşı ortak, samimi, kararlı ve sonuç alıcı mücadele elzemdir. Türkiye olarak terörle mücadelede Fransa ve tüm diğer ortaklarımızla işbirliğimizi sürdüreceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Bu vahşilerin dünyada yeri yoktur, olmamalıdır

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Fransa'daki terör saldırısıyla ilgili, "Bu saldırıyı gerçekleştiren modern barbarların insanlıkla, dinle ilgisi yoktur. Bu vahşilerin dünyada yeri yoktur, olmamalıdır." ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından, Fransa'nın Nice kentindeki terör saldırısına ilişkin paylaşımda bulundu.

Nice'de yaşanan barbarca saldırıyı şiddetle kınadığını belirten Kalın, hayatını kaybedenler için taziye dileğinde bulunarak yaralılara acil şifa temenni etti.

Kalın, "Bu saldırıyı gerçekleştiren modern barbarların insanlıkla, dinle ilgisi yoktur. Bu vahşilerin dünyada yeri yoktur, olmamalıdır. Bu acı gününde Fransa'nın yanındayız. Terörün her türüne karşı ortak mücadele, küresel bir mesuliyet ve zarurettir." değerlendirmesini yaptı.