Türkiye yutulamayacak kadar büyük bir lokma 

Türkiye'yi köşeye sıkıştırmak için kurulan tezgahların çöktüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Tüm senaryoların farkındayız. Ancak Türkiye, bu tür oyunları yutmaz” dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yayımladığı bayram mesajında, vatandaşların Ramazan Bayramı'nı tebrik  etti. Teröristlere dünyayı dar eden güvenlik güçlerine millet adına şükranlarını sunan Erdoğan, terörle mücadele esnasında ve 15 Temmuz'da şehit düşenlere Allah'tan rahmet dileyerek mesajında şunları kaydetti: 

Sahada karşılığını veririz 

Türkiye'yi köşeye sıkıştırmak için kurulan tezgahlar birer birer çöküyor. 15 Temmuz'da istiklaline ve istikbaline pranga vurulmak istenen Türkiye, aradan bir yıl geçmeden her bakımdan eskisinden çok daha güçlü bir şekilde yoluna devam ediyor olması, bunun en somut ifadesi. Suriye ve Irak'ta oynanan oyunların, bölgede sahnelenmeye çalışılan kriz senaryolarının farkındayız. Türkiye, bu tür oyunlarla yutulamayacak kadar büyük bir lokmadır. Ülkemizi bu tarz tuzaklarla teslim alabileceklerini sananlara cevabımızı, bizzat yerinde, sahada vermekte kararlıyız. 

O maşalar da anlayacak 

Toprak bütünlüğümüze ve milli birliğimize göz dikenlerle onların gönüllü ya da kiralık maşalığını yapanlar, hatalarını anladıklarında çok geç olacaktır. 

2023 hedefimizde adım adım ilerliyoruz 

 "Ekonomide, kriz tellallarının çıkardıkları tüm gürültüye ve aleyhteki çabalara rağmen çarklar giderek daha hızlı bir şekilde dönmeye başladı” diyen Erdoğan şöyle devam etti: Gelişmeler önümüzdeki dönemde, üretimde ve istihdamda çok daha güzel haberleri, inşallah hep birlikte alacağımızı gösteriyor. Türkiye, 2023 hedefleri istikametinde, her gün adım adım ilerliyor. Planlarımızı sürekli güncelliyor, gereken tedbirleri vakitlice alıyoruz. 

Trafik kurallarına uymanızı rica ediyorum 

Erdoğan, bayram dolayısıyla yola çıkan vatandaşlardan trafik kurallarına uymalarını isteyerek, "Sizlerden, bayram tatilindeki yolculuklarınızda, trafik kurallarına riayet etmenizi, uykusuz araç kullanmaktan ve aşırı hızdan kaçınmanızı özellikle rica ediyorum. Bayram sevincimizi, lütfen acılarla gölgelemeyelim" uyarısında bulundu. 

Arefede anlamlı ziyaret 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, babası Ahmet Erdoğan, annesi Tenzile Erdoğan, eşin Emine Erdoğan'ın annesi Hayriye ve babası Cemal Gülbaran'ın Karacaahmet'teki mezarlarını ziyaret etti. Erdoğan'ın 15 Temmuz şehitleri Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok'un da mezarlarına da uğrayıp dua ettiği öğrenildi. Mezarlık çıkışı vatandaşlarla sohbet eden Erdoğan, çocuklara da bayram harçlığı verdi.