Türkiye kabile devleti değildir

Putin’in, “Türkiye DAEŞ petrolünü korumak için uçağımızı düşürdü” iddiasına Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sert yanıt: İspatlasınlar bu makamda durmam, Türkiye kabile devleti değildir. Peki Putin o makamda durur mu?

Rusya Devlet Başkanı Putin, BM İklim Zirvesi’nde "Uçağımızı vurma kararının, bu petrolün tankerlere doldurmak üzere limanlara sevkıyat yollarının güvenliğini sağlama isteğine dayandığını düşünmek için nedenimiz var" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Putin’in bu iddiasına yine Paris’te yanıt verdi. Putin’in bu iddiasını ispatlaması durumunda bu makamda durmayacağını belirten Erdoğan, “Putin'e de bunu soruyorum: Sen o makamda durur musun? Türkiye DAEŞ'ten petrol alıyor gibi yakıştırmayı kabul etmemiz mümkün değil. Türkiye bu kadar haysiyetsiz değildir. Bu iddia ahlaki değil. Türkiye, bir kabile devleti değildir. Aynı masayı beraber paylaştığımız bir ülke, bize karşı bu tür bir şeyi yapması hazmedilir bir şey de değildir" dedi. Erdoğan, devletler arasında iplerin bu şekilde koparılmaması gerektiğini de belirtti.

Biz de taşları dökeriz 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya’nın Türkiye’ye uyguladığı ekonomik yaptırımlar içinse şu ifadeleri kullandı: "Sabırlı olalım, duygusal davranmayalım, bundan sonra biz de varsa eteğimizdeki taşları dökmeye başlarız.” Erdoğan süreci bundan sonra yakından takip edeceklerini söyledi.