'Türkiye güvenli liman'

Manisa’da fabrika açılışı yapan Başkan Erdoğan, “Türkiye ekonomisi, çevresinde yaşanan onca istikrarsızlığa rağmen uluslararası yatırımcılar için güvenli bir liman olmayı sürdürüyor” dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Manisa’da Pepsico fabrikasının açılışında konuştu. “Yalan haberlerle Türk ekonomisi üzerinde olumsuz bir hava oluşturulmaya çalışıldığı bir dönemde böyle bir fabrikanın üretime geçmesi takdire şayandır” diyen Erdoğan, şöyle devam etti: “Bu hem şehrimize hem de Türk ekonomisine duyulan güvenin göstergesidir. Ülkemize yatırım yapan Allah’ın izniyle pişman olmamıştır, olmayacaktır. Türkiye ekonomisi çevresinde yaşanan onca istikrarsızlığa rağmen uluslararası yatırımcılar için güvenli bir liman olmayı sürdürüyor.”

Türkiye’nin kalkınma yolculuğuna devam edeceğini belirten Başkan Erdoğan, “Yatırım yapmak isteyen herkesi ülkemize davet ediyoruz” diye konuştu. 

350 kişiye ekmek kapısı

Temeli 2016 yılında atılan Pepsico’nun son teknoloji ile donatılan yiyecek-içecek fabrikasında 350 kişiye istihdam sağlanacağı öğrenildi. Fabrika 105 milyon dolara mal oldu.

Başkan Erdoğan, Manisa’da Tirsan Kardan fabrikasının açılışını da yaptı.

İhracatta hedef 200 milyar dolar

Başkan Erdoğan, ihracatın 36 milyar dolardan 168,1 milyar dolara ulaştığını belirterek, “Önümüzdeki yıl inşallah 200 milyarı aşacağız” dedi. Erdoğan, Manisa’da kurulan Tirsan Kardan fabrikasının açılışında da şunları kaydetti: “Bu yıl itibarıyla yaklaşık yıllık 80 milyon dolar ihracatı olan Tirsan Kardan, artık üç haneli rakamlara çıkıp 100, 150, 200 milyon, 250-300 milyon buralara tırmanacaktır.