Türkiye ekonomik savaş peşinde değil

Kabine toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, “TL üzerindeki spekülasyon bertaraf edildi, kimseyle ekonomik savaş peşinde değiliz” dedi. 

Beştepe’deki kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın çok önemli açıklamalar yaptı. Kalın, TL üzerindeki spekülasyon ortamının bertaraf edildiğini, bankalara gerekli likidite desteğinin sağlandığını söyleyerek, ‘Katar Türkiye’nin dostu olduğunu gösterdi. Türkiye kimseyle ekonomik savaş peşinde değildir’ dedi. Katar’ın yatırım paketinin ayrıntıları sorusuna da Kalın “Onunla ilgili hazine ve maliye bakanlığımız çalışma yürütüyorlar. Güzel bir paket hazırlandı” ifadelerini kullandı. Kalın şu açıklamaları yaptı: 

SİNCAR HEDEFİMİZ

Terör örgütüne katılım düştü. Sincar bölgesinde çok üst düzey bir terörist öldürüldü. Sincar’daki stratejimiz etkin bir şekilde uygulunuyor. MİT, jandarma ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ortak operasyonları devam edecek. 

ALTERNATİFLER ARTACAK 

Türkiye’nin alternatiflerini çoğaltarak yola devam edeceğiz. Enerji, ticaret ve yatırım konusunda küresel gelişmelerle uyumlu şekilde opsiyonlarını çoğaltarak bundan sonra yolumuza devam edeceğiz. 

YAPTIRIM YASALARA AYKIRI 

 Türkiye’den giden demir çeliğe vergi getirilmesini ulusal güvenlik talebiyle iliştirmesi, Türkiye’nin taleplerine göz kapaması… ABD’nin Türkiye’ye yönelik ilave vergi yükü DTÖ’nün kurallarına da aykırı. 

İşadamları rahat olsun 

TL üzerinden yürütülen algı operasyonu kanalları kapatılmış durumda. Bu konuda vatandaşlarımız, işverenimiz, işadamlarımız herkes rahat olsun. Panik havasına katılmadan, rasyonel adımlarla biz bu süreci atlatacağız. 

DÜNYADAN DESTEK VAR 

Yurtiçinden yurtdışından konuyla destek verenlere teşekkürlerimizi ifade etmek istiyoruz. Katar devleti 15 milyar civarında yatırım yapma kararı aldı. Hazine ve Maliye Bakanımızın yoğun temasları neticesinde Kuveyt, Almanya hatta Rusya’dan olumlu haberler almış bulunuyoruz.