Türkiye dünyaya ilan etti! Irak kalkanı geliyor

Bakan Çavuşoğlu, Afrin harekatının mayısta biteceğini belirterek “Seçimlerden sonra Irak’ta sınır ötesine operasyon düzenleyeceğiz” dedi. 

1

VİYANA’da bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avusturya Dışişleri, Avrupa ve Uyum Bakanı Avrupa Karin Kneissl ile görüşmesinin ardından önemli mesajlar verdi. Bakan Çavuşoğlu, “Afrin harekatı mayıs ayına kadar biter. Irak’ta da PKK’ya sınır ötesi operasyon olacak, Irak yönetimi ile birlikte yapacağız” diyerek şunları kaydetti:   

BAĞDAT İLE ORTAK OPERASYON 

Operasyonu 12 Mayıs’taki Irak seçimlerinden sonra yapacağız. Ve bu Bağdat merkezi yönetimiyle birlikte yapılacak. Bu konuda görüş birliği var. PKK, Türkiye’de olduğu gibi o dağlardan da temizlenecek. Zira PKK terör örgütünün Süleymaniye ve Kerkük’ün içine kadar girdikleri devlet birimleri değerlendiriyor. Irak yönetimi de da ülkesini tüm teröristlerden temizlemek istiyor. Böyle bir irade var. Irak içinde kanton benzeri durumlar oluşmaya başladı. Bu en az Bağdat kadar IKBY için de tehdit oluşturuyor.  Afrin harekatı bitmese de iki operasyonu aynı anda yürütecek kapasitemiz var.

Müslüm 1 gün önce gitmiş 

Eski PYD Başkanı Salih Müslim’in Almanya’ya gitmeden bir gün önce Almanya’dan İsveç’in başkenti Stockholm’e gittiği belirlendiğini açıklayan Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, “Türkiye bir nota ile geçici tutuklama talebini İsveç’e iletti” dedi.