Tunç Soyer CHP'yi topa tuttu! ''Değişimin altı boşaltıldı''

CHP'de 31 Mart yerel seçimleri için aday belirlemede yaşanan krizin yankıları sürüyor. İzmir'de eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na yakınlığı ile bilinen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, aday gösterilmemesinden dolayı parti yönetimini topa tuttu. Soyer, ''Değişim sloganın altının boşaltılarak, hedefinden koparıldığını ve umutların sönümlendiğini üzülerek görüyoruz.'' dedi.

IHA

İzmir'de, yeniden aday gösterilmeyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, partisine sitem ederek, "İzmir CHP İl Kongresinde; kapalı oylamada 522 delegenin 508'inin oyuyla en yüksek örgüt desteğini alana, başarılarıyla uluslararası alanda en yüksek makama getirilene, anketlerde birinci çıkana, bu kadar çabaya, devrim niteliğindeki onlarca esere bir teşekkürü çok görenlere buradan sitem ediyorum. Ne yazık ki bugün, değişim sloganının altının boşaltılarak, hedefinden koparıldığını ve umutların sönümlendiğini üzülerek görüyoruz" dedi.

"DEĞİŞİMİN ALTI BOŞALTILDI"

Törende yaptığı konuşmada partisine sitemde bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "İzmir CHP İl Kongresinde, kapalı oylamada 522 delegenin 508'inin oyuyla en yüksek örgüt desteğini alana, başarılarıyla uluslararası alanda en yüksek makama getirilene, anketlerde birinci çıkana, bu kadar çabaya, devrim niteliğindeki onlarca esere bir teşekkürü çok görenlere buradan sitem ediyorum" dedi.

Soyer, partisinin değişim hareketine de değinerek, "Ne yazık ki bugün, değişim sloganın altının boşaltılarak, hedefinden koparıldığını ve umutların sönümlendiğini üzülerek görüyoruz. Oysa bir parti-devlete karşı mücadele ediyorsanız veya bir parti sandıktan aldığı gücü suistimal edip devleti ele geçiriyorsa, o umuda çok ihtiyaç vardır ve o umudun tek gerçek öznesi halk olmalıdır" ifadelerine yer verdi.