Tüm koşullar tamamlandı artık iade bekliyoruz  

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “ABD’nin FETÖ elebaşını iade etmeyeceğiz” şeklinde bir açıklaması olmadığını belirterek, “Bu konuda talebimizi ve ısrarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı. 

1

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen’in ABD’den iadesini engelleyecek bir belge, prosedür, eksiklik kalmadığını belirterek, “Her iki taraf için de şekli anlamda iade için her türlü koşullar tamamlanmıştır. Bundan sonra artık iade bekliyoruz” dedi. ABD’ye bugüne kadar beş iade dosyası gönderildiğini belirten Gül, “olası nedenin” iade için yeterli olduğunu vurguladı.

DARBE TALİMATI KESİN 

Gülen’in darbe girişimine yönelik talimatının olduğunun kesinlik kazandığını belirten Gül, ABD’den “İade etmiyoruz” yönünde de bir cevap gelmediğini hatırlattı. İade konusundaki ısrarı ve talebi sürdüreceklerine dikkati çeken Gül, Cumhurbaşkanına suikast davasınn sonuçlandığını ve bu davayla ilgili de yeni bir talepte bulunulacağını kaydetti.

Tek tip için çalışma

Gül, terör suçluları için tek tip kıyafet düzenlemesi çalışmalarının devam ettiğini, bunun için yasal düzenleme gerektiğini de açıkladı. 

Adil Öksüz ile ilgili somut talebimiz olacak 

FETÖ’nün “hava kuvvetleri imamı” Adil Öksüz’ün Almanya’da bulunduğuna yönelik iddialarla ilgili bir soru üzerine Gül, Almanya Adalet Bakanı Heiko Maas ile yaptığı görüşmede konunun gündeme geldiğini ifade etti. Gül, “Arkadaşlarımız üzerinde çalışmaya başladı. Bununla ilgili somut bir talebimiz olacak” dedi.

Hain elebaşının vatandaşlığı bitiyor

Gül, terör elebaşı Gülen’in Türk Vatandaşlığı’ndan çıkarılmasına ilişkin prosedürün tamamlandığını, bu konuda son noktanın Bakanlar Kurulu kararıyla konulacağını söyledi. Böylece ihanetin elebaşı Gülen, ihanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşlığından çıkarılarak “vatansız” kalacak. 

FETÖ’cü bilançosu

Bakan Gül: FETÖ soruşturmaları kapsamında 49 bin 697 kişi, darbe yargılamaları kapsamında 5 bin 230 tutuklu. Darbe yargılamalarındaki kovuşturma dosya sayısı 351. bin 461 kişi tahliye edildi, 85 kişi beraat etti.

ABD’YE TOPUZ TEPKİSİ

Telefonla ilgili dokunulmazlığı görmüş oldum! 

ABD’nin tutuklu İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz’un telefonunun kendilerini verilmesi talebine Bakan Gül, “Öyle bir yazı geldi. Bu yazıyı da soruşturmayı yapan savcılık makamına gönderdik. Onların vereceği bir karardır. Şunu söylüyor, ‘Telefon her ne kadar şahsın olsa da bizim işler için kullanıyor.’ O zaman ‘Her ne kadar Türk vatandaşıysa da bizim işler için kullanılıyor onu da verin’ gibi bir noktaya, telefondan başlayıp adama kadar gidecek bir şey olacak. Böyle bir telefon dokunulmazlığını da yeni görmüş oldum” dedi.