TSK Afrin’e girince hainler hastaneyi yağmalamış! 

Mehmetçik Afrin merkeze operasyon başlattığı anda, eli kanlı terör örgütü hastaneyi basarak, aralarında yüzlerce ilacı yağmaladı, hasta yataklarına EYP tuzakladı. Tek bir sivilin cenazesinin olmadığı hastanenin görüntüleriyle Batı’nın “biri hamile 16 sivil vuruldu” yalanı da çürütüldü. 

1

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’deki terör örgütü YPG’ye yönelik operasyonuna karşı çıkan Batı medyası bin bir yalana sarıldı. Son olarak “Türk ordusu hastane vurdu” diye kıyamet kopardı. Ancak Genelkurmay görüntülerle bu yalanı gözler önüne serdi. AKŞAM Afrin’deki o hastaneyi görüntüledi.

ÇUVALLA İLAÇ ÇALMIŞLAR 

Terör örgütü YPG, Türk askeri ve ÖSO’nun Afrin’e gireceğini anlayınca hastaneyi basmışlar. Tedavi olan masum Afrinlilerin ilaçlarını yağmalamışlar. İçlerinde antibiyotikler, ağrı kesiciler, kanama ve yaralanmalara karşı kan durdurucu malzemeler ve serumları çuvallara doldurarak tünellerden kaçmışlar. 

YATAKLARA EYP TUZAĞI 

Terör örgütü bununla da yetinmeyip hastanenin birçok bölgesine ve özellikle de hasta yataklarının altına EYP döşemiş!  İçeride hiçbir sivilin cenazesine rastlanmazken Batı’nın “biri hamile 16 sivil vuruldu” yalanı da çürütüldü.

ÖSO kapısında

Hastanenin girişini kapatan ÖSO birlikleri özel bomba imha uzmanlarını bekliyor. İçerideki mayın ve EYP’liler temizlenene kadar hastaneye giriş çıkışlar yasak.

AFRİNLİLER, KURTULUŞUN İLK CUMASINDA ASKERİMİZLE BİRLİKTE SAF TUTTU!

Allah’a şükür Mehmetçiğe vefa!

Afrin’in teröristlerden temizlenmesinin ardından ilk cuma namazı için vatandaşlar camileri doldurdu. Afrinlilerin yanı sıra Mehmetçik ve ÖSO mensupları da ilçe merkezindeki camide vatandaşlarla cuma namazı kıldı. Caminin imamı, hutbede, Afrin’i teröristlerden temizleyen komutanlara teşekkür etti, bundan sonra kendilerine büyük görev düştüğünü, birlik olma zamanının geldiğini söyledi. Cuma namazının ardından bazı vatandaşlar Mehmetçiğe sevgi gösterilerinde bulunurken, vatandaşlar, çok uzun süreden sonra ilk defa huzur içinde namaz kıldıklarını belirtti. 

Mehmetçik, ÖSO ve Afrinli çocuklar hem namaz kıldı, hem de kurtuluş duası etti.

Yaşlılar Mehmetçiğe minnettar! Uzun zaman sonra ilk defa huzurla namazlarını kıldılar.

EYP taramasında 4 Grad füzesi! 

Afrin’in Yukarı Korkan köyünde yapılan arama faaliyetinde, teröristler tarafından tuzaklanan bir el yapımı patlayıcı bulundu. Patlayıcı kontrollü şekilde imha edildi. Tarama çalışmaları sırasında 4 Grad füzesi ele geçirildi.

Meydanki Barajı “hayat” verecek 

6 yıl sonra suya kavuşacaklar 

Bölgenin önemli su kaynaklarından Meydanki Barajı da harekat kapsamında teröristlerden temizlenen yerlerden biri olarak dikkati çekiyor. Barajın ele geçirilmesiyle, terör örgütü YPG/PKK’nın Afrin’i işgal ettiği tarihten bu yana Azez’e ilk kez su verilmesi bekleniyor.

Azez yağmacıları kıskıvrak yakalandı 

Suriye-Türkiye sınırında askeri muhaliflerin kontrol ettiği Halep’e bağlı Azez ilçesinin emniyet müdürlüğü, Afrin’deki hırsızlık ve yağma olaylarına karşı operasyonlar düzenliyor. Azez Emniyet Müdürü Ahmet Zeydan, “TSK ve ÖSO’ya ortak çalışmalar sonrası hırsızlık ve yağma çetelerinin pek çoğu çökertildi” dedi. 

Afrin sil baştan

Afrin’in terörden temizlenmesiyle şehir hayatının normale dönmesi için çalışmalar başladı. İlk hedef yeni yönetim kurmak. Yerel meclisin kurulmasının ardından ileri gelen bir temsilci Türkiye tarafından vali olarak belirlenecek. Okulların hızla yenilendiği ilçede güvenlik tedbirleri de arttırıldı. 

İşte alçakların karargahı

Mehmetçik, teröristlerden temizlenen Afrin’de arama tarama çalışmaları sırasında teröristlerin ana karargah binalarından birini ortaya çıkardı. Binada yer alan toplantı odalarının yanı sıra duvarlardaki terör örgütü elebaşı ve etkisiz hale getirilen bazı teröristlerin fotoğrafları dikkat çekti.

Üniformaları saklamışlar

Güvenlik güçleri, binada tuzaklanma ihtimaline karşı patlayıcı araması da yaptı. Binada ele geçirilen ve patlayıcıyla açılan kasada terör örgütünün sözde üniformaları bulundu. Teröristlerin üniformalarını saklayarak kaçtıkları bir kez daha teyit edildi.

İlkokul öğrencileri için basılan kitaplarda terörist fotoğrafları ve terör yanlısı yazılar yazılmış.

Matbaa bile kurmuşlar 

Teröristler tarafından kaçarken bazı bölümlerine patlayıcı da tuzaklanan karargahı terör örgütünün Afrin’deki sözde üst düzey yöneticilerinin de kullandığı belirtilirken binanın alt katında ise matbaa yer aldı. Terör örgütü lehine yayınların bulunduğu matbaada, ilkokul öğrencileri için basılan kitaplarda ise terörist fotoğraflarıyla terör örgütü yanlısı yazılar ele geçirildi.