Trump: Türkiye'nin Suriyeli mülteciler için harcadığı 40 milyar dolar çok yüksek, AB destek olmalı

ABD Başkanı Trump, Türkiye'nin Suriyeli mülteciler için harcadığı 40 milyar doların çok yüksek olduğunu belirterek Avrupa'nın Türkiye'ye destek vermesi gerektiğini söyledi. Trump, ''Bu insanlar bırakılsa Avrupa'nın içinden geçerek ilerlerler. Bu da Avrupa'ya hasar verir.'' dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'nin Suriyeli mülteciler için çok büyük bir yük çektiğini söyledi.

Türkiye'nin 40 milyardan fazla harcama yapmak zorunda kaldığını hatırlatan Trump, "Yani çok yüksek miktarda para harcandı. 40 milyar dolar harcandı. Avrupa şu ana kadar 3 milyar katkıda bulundu. Bu insanlar bırakılsa Avrupa'nın içinden geçerek ilerlerler. Bu da Avrupa'ya hasar verir." diye konuştu.

Avrupa'yla görüştüğünü ifade eden Trump, şunları kaydetti:

"Fransa, İngiltere ve Almanya'dan DEAŞ'lılar çıktı. Sordum onlara 'Bu kişileri geri almak ister misiniz?' diye. Onlar da 'Hayır' dediler. Adil değil tabii. Türkiye kaçmış olan herkesi tekrar yakaladı. Ben Orta Doğu konusuna eğildim, 1 ay öncesi itibarıyla yüzde 100 oranında DEAŞ'ı etkisiz hale getirebildik. Bağdadi konusunda attığımız adım, kendisi (örgütün) lideriydi. İki numaralı kişiyi de aynı şekilde, şu anda üçüncünün peşindeyiz, Türkiye bu mücadelede bize çok yardımcı oldu."