Trump'la Münbiç için kritik görüşme

Erdoğan, ABD Başkanı Trump'la, Putin'le yapacağı görüşme öncesi telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İki lider Münbiç başta olmak üzere Suriye'deki durumu konuştu.

1

Dünyanın gözü  Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Donald Trump’ın Helsinki’de gerçekleştireceği kritik zirvedeyken Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump arasında dün kritik bir telefon görüşmesi gerçekleştirildi. 

Konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Sayın Donald Trump arasında bir telefon görüşmesi gerçekleşmiştir. Görüşmede, Brüksel’deki NATO zirvesinde ele alınan konuların takibinin önemine değinen iki lider, Suriye’deki gelişmeler hakkında fikir teatisinde bulunmuşlardır.  

Sayın Başkanımız, ABD Başkanı Sayın Trump ile Rusya Federasyonu Başkanı Sayın Vladimir Putin’in Helsinki’de yapacakları görüşmenin önemine işaretle, başarı dileklerini ifade etmişlerdir. 

ORTAK YOL HARİTASI 

Görüşmede, Münbiç konusundaki ortak yol haritasının uygulanmasının, Suriye meselesinin çözümü için işbirliğine önemli bir katkı sağlayacağı vurgulanmıştır. Türkiye-ABD arasındaki adli konulara da değinilen telefon görüşmesinde, Erdoğan ve ABD Başkanı Trump, ikili işbirliğini her alanda daha da geliştirme kararlılıklarını teyit etmişlerdir.” 

FETÖ ELEBAŞININ İADESi iÇiN YOL HARiTASI

Başkan Erdoğan, Brüksel dönüşü, “Trump ve Putin, Helsinki'de bir araya gelecekler. Bana göre bu zirve çok çok önemli. Bakalım bu zirvede hangi konularda mutabakat olacak izleyip göreceğiz" demişti. Erdoğan, Putin'i Türkiye'ye davet edeceğiz" demişti. Trump'la görüşmede gündeme gelen önemli başlıklardan birinin de FETÖ elebaşının iadesi için yapılması gerekenler ve tutuklu Rahip Brunson'un durumu oluduğu belirtiliyor.