Tribünleri kim karıştırıyor? İmamoğlu ne yapmak istiyor?

31 Mart yerel seçimlerine ait hukuki itiraz sürecinin devam etmesine rağmen kendisini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ilan eden Ekrem İmamoğlu, YSK’yı tanımayan tavrını sürdürüyor. Her gün yeni bir açıklamayla yargı sürecini baskı altına almaya çalışan İmamoğlu’nun bu çıkışları akıllarda soru işaretleri oluşturuyor.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından tartışmalar devam ediyor. CHP, İP ve HDP oylarıyla seçimde oy toplayan Ekrem İmamoğlu şimdi de futbol tribünlerini hareketledirmek için çalışıyor. 

Beşiktaş ile İstanbul Başakşehir kulüpleri arasında oynanan müsabakada tribündeki yerini alan İmamoğlu dün akşam Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan derbi maçta da sahneye çıktı. Maçı locadan izleyen İmamoğlu bir grup taraftar tarafından tezahüratla karşılandı. Ekrem İmamoğlu’nun tribünleri hareketlendirmeye çalışan tavrı dikkat çekerken FETÖ’cü firari Emre Uslu’nun geçtiğimiz günlerde paylaştığı sosyal medya paylaşımlarını akıllara getirdi.

USLU NE DEMİŞTİ?

Firari FETÖ'cü Emre Uslu, 31 Mart yerel seçiminde büyük usulsüzlüklere sahne olan İstanbul'da, CHP-HDP-İP adayı Ekrem İmamoğlu'nun kampanyasının arkasında FETÖ aklının olduğunu itiraf edercesine açıklamalarda bulunmuş 'Bu kampanyanın arkasında çok çok akıllı bir akıl var.' demişti.

BENZER TRİBÜN ŞOVU GEZİ'DE DE YAŞANMIŞTI

2013 yılında İstanbul Taksim Meydanı’nda yaşanan provokatif olaylarda binlerce taraftar grubu terör gruplarının da içine karıştığı eylemlere destek vermiş, daha sonra yaşanan olayların perde arkasında hangi karanlık güçlerin olduğu ortaya çıkmıştı.

ŞİKE KUMPASINA TAM DESTEK VERMİŞTİ

Daha önce Trabzonspor’un futbol ve basketbol şubelerinde yöneticilik yapan Ekrem İmamoğlu, 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası kapatılan FETÖ’nün televizyonu Samanyolu TV’de uzun süre yorumcu olarak ekranlara çıkmıştı. İmamoğlu, STV ekranlarında FETÖ’nün şike kumpasına destek vermişti. Söz konusu süreçte STV’de spor yorumculuğu yapan Ekrem İmamoğlu, FETÖ’nün şike kumpasını düzenleyen savcı ve polislere övgüler yağdırmıştı.

11 Temmuz 2011 tarihinde Trabzonspor Başkanı Sadri Şener’in gözaltına alındığı ikinci şike operasyonu dalgasında Samanyolu TV’ye telefon bağlantısı ile katılan İmamoğlu, FETÖ’cü savcı ve polisleri kutlamış ve şu ifadeleri kullanmıştı: "Bunu çok olumlu yorumlamanın dışında yapacak bir şey yok. Artı, söylediğiniz bir şeyin karşılığı olarak; (şike) kanıtlanamıyordu, ispatlanmıyordu diyorsunuz... Bence öyle söylemeyelim bugüne kadar kanıtlanmak istenmiyordu! İspatlanmak istenmiyordu, diyelim. Kararlı gidişlerini ve bu süreci yürüten herkesi kutluyorum. İnşallah sonuca en kısa sürede varılır. Sonuç çok önemli, süreç uzadığı sürece farklı yorumlara başlanır, fayda yerine sıkıntı verir. Sürecin çok hızlı işlemesi lazım. "