Topçu: Çanakkale’deki dedelerimiz gibi ‘evet’ mühürü vuracağız 

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, “Biz güçlü olursak, bir olursak, ne Srebrenitsa’da katliam olur ne de Aylan bebeklerle karşılaşırız” diyerek referandumda ‘evet’ çağrısı yaptı. 

Konuşmasına Çanakkale şehitlerini anarak başlayan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, “Benim bir hayalim var. Kızıl elmam AB değil. Değerlerimizi bilirsek, bir olursak, diri olursak ne Srebrenitsa’da katliam olur, ne Karabağ Ermeni esaretinde kalır, ne Filistinli çocuk Yahudi işkencesiyle inler ne de biz kumlarda yüzükoyun yatan Aylan bebeklerin cenazeleriyle karşılaşırız. Bir olacağız, koskoca bir devlet ve koskoca bir ümmet olacağız” diye konuştu. 

MESELE ERDOĞAN DEĞİL 

Topçu, anayasa değişikliğinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şahsi meselesi olmadığını vurgulayarak, “Bu Erdoğan meselesi, değil, yarınların, her doğan ferdin meselesidir. Çanakkale’de dedelerimiz neyin yanında duruyor idiyse onun meselesidir. Sandık başında hep beraber, o gün dedelerimizin kurşun sıktığı gibi, mühürlerle evet vuracağız. Birileri siyaset diyor. Acele etmeyin, 2019 geliyor. Erdoğan’ı istemiyorsanız 2019’da seçim var, isterseniz yine 16 parti birden bir araya gelirsiniz” dedi. 

Sizin AB’niz bizim ise milletimiz...

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu: Sizin AB’niz, ABD’niz, FETÖ’nüz, PKK’nız, bizim de Allah’ımız, milletimiz şimdi sistem değişecek, telaşınız neden? Geçmişte önce mülkiye, 10 yılda bir harbiye, vakit kalırsa Türkiye siz sandığa gitmişiniz önemli değil, onların istedikleri iktidar oluyor. Bu sistem bize 65 hükümet kurdurttu fakat bu sistem 

olsaydı bu sayı 17 olacaktı.