Terörün kaynağını kurutacak altyapı gerekli

Cumhurbaşkanı, PKK ve DAEŞ gibi terör örgütlerinin önünü kesmek için gençlere birikim ve altyapı kazandırılmasına şiddetle ihtiyaç olduğunu söyledi.

Süleyman ŞEN 

Cumhurbaşkanı Erdoğan TÜRGEV’in gençlerin bilinçlenmesi için büyük sorumluluk üstlenmesi gerektiğini söyledi. Terör örgütlerinin bilinçsiz gençleri kandırdığına dikkat çeken Erdoğan, “Bu gençlerin bir kısımını bölücü terör örgütü devşiriyor, zehirliyor, kullanıyor ve maalesef onları acı bir akıbete doğru sürüklüyor. Eğer bugün dağlara giden gençler varsa işte bu şuurdan nasibini almadığı için gidiyor. 

SADECE ALTYAPI YETMEZ 

Onların gidişini durduracak bir birikime, altyapıya şiddetle ihtiyaç var. Aynı şekilde DAEŞ gibi mukaddes dinimizi istismar eden terör örgütlerinin ağına düşen gençlerimiz var mı? Var” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan eğitim için sadece altyapını yetmediğini belirterek, verilecek eğitimin içeriğinin de çok önemli olduğunu vurguladı. Erdoğan, “Bunun için yeni dönemi, okul yapmaktan ziyade Milli Eğitim Bakanımla da önce konuştum şimdiki Milli Eğitim Bakanımla da onu yine konuşacağım. Okul müfredatının içeriğine yoğunlaşma dönemi olarak ilan ettik” şeklinde konuştu. 

Nüfus planlaması yanlış

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Z ürriyetimizi artıracağız, neslimizi çoğaltacağız diyorum. Nüfus planlamasıymış, doğum kontrolüymüş, hiçbir Müslüman aile böyle bir anlayışın içerisinde olamaz. Rabbim ne diyorsa, Sevgili Peygamberimiz ne diyorsa biz o yolda gideceğiz.” 

Hep mücadele ettim 

“Hiçbir başarı kendiliğinden elde edilmez” şeklinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  “Okulumda mücadele verdim. Gençlik kollarında, ilçemde, şehrimde, ülkemde mücadele verdim. Dünyada, Davos’ta, Birleşmiş Milletler’de ‘Dünya beşten büyüktür.’ diyerek bunun mücadelesini verdim” dedi.