Terörle mücadele için OHAL 6. kez uzatılıyor

2018’in ilk Bakanlar Kurulu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında toplandı. Hükümet Sözcüsü Bozdağ, 19 Ocak’ta sona erecek OHAL’in 3 ay daha uzatılacağını açıkladı. 

Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında dün 2018’in ilk toplantısını gerçekleştirdi. Terörle mücadele, mor beyin mağdurları ve OHAL’in değerlendirildiği toplantı sonrası Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ şu açıklamaları yaptı:

6. KEZ UZATILACAK: 

MGK'da görüşülecek ve Bakanlar Kurulu, OHAL’in uzatılmasına karar verecek. Meclis’te görüşüldükten sonra yürürlüğe girecek.

BEDELLİ ASKERLİK YOK: 

Bakanımızın açıklamaları ön lisans mezunları kısa dönem askerlik yapacakmış gibi algılandı. Hükümetimizin böyle bir çalışması yok.

SİYASİ BİR DAVADIR:

Savcısı FETÖ’cülerin cesaretlendirdiği biri olduğu gibi yargılamayı yapan hakim FETÖ’cülerin organizasyonunda getirilen bir hakim. FETÖ’cü firari komiser yardımcısı hem 17 Aralık’ın soruşturmasını yürüten polisteki ekip amiri hem de ABD’deki yargılamanın kilit yalancı tanığı. Bizim böylesi bir davadan sonuç, adalet beklememiz beklenemez. 

'Mor beyin' mağdurları için KHK çıkaracağız

Mor Beyin mağdurları: Sırf bu tuzak nedeniyle ByLock kullanıcısı sanılıp görevinden uzaklaştırılmış olanların iadesi yapılacaktır. İki kurumumuz kaldı. O iki kurum da çalışmasını tamamladığı zaman biz KHK’yi çıkaracağız. 11 bin 480 kişiden 2 bin 283’ünün bu kapsamda olduğunu biliyoruz.   

MHP, Yenikapı ruhuna sonuna kadar sahip çıktı  

Bahçeli'nin tarihi 2019 açıklaması için Bozdağ "Sayın Cumhurbaşkanımızı destekleme sözleri bizim açımızdan memnuniyet vericidir" dedi. 

Bahçeli’nin 2019 açıklaması için Bozdağ şunları kaydetti: Bahçeli Türk siyasetinde saygın bir lider dürüst bir siyaset anlayışı var, ikili oynamayan birisi. Sayın Bahçeli’nin sabahki açıklamaları çok net açıklamalar. MHP’nin 2019 seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacağını kendisinin de aday olmayacağını açıkça ifade etti. Bu kararla ilgili değerlendirme yapma hakkını kendimizde görmeyiz. 2019 adaylığında Sayın Cumhurbaşkanımızı destekleme konusundaki açıklaması bizim açımızdan memnuniyet vericidir. AK Parti’nin cumhurbaşkanı adayı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. MHP ve AK Parti Yenikapı ruhuna sonuna kadar sahip çıkan anlayışa sahip. Önümüzdeki süreçte ittifakla ilgili neler olacak hep beraber göreceğiz. 

Atina'nın kararından memnunuz ama 8 hain iade edilmeli

Yunanistan’daKİ darbeci asker Süleyman Özkaynakça'nın iltica talebinin reddedilmesini değerlendiren Bozdağ şunları kaydetti: Yanlış bir karardı, Yunanistan hükümetinin itirazı üzerine karar değerlendirildi, yürürlüğün durdurulması kararı verildi. Memnuniyetle karşılıyoruz. 8 darbecinin iadesini beklediğimizi bir kez daha ifade etmek isteriz. Türkiye ile Yunanistan komşu iki ülke. 

Ege adaları siyaset üstü bir konu!  

Yunanistan Başbakanı Çipras’ın Keçi Adası’nda haç atma törenine katılmasını değerlendiren Bozdağ şunları kaydetti: Yunanistan ile sınırlarımız konusunda hükümetlerimiz döneminde herhangi bir değişiklik asla olmamıştır, bundan sonra da olması mümkün değildir. Kimse böyle bir düşünceye kapılmamalıdır. Türkiye’de bazı partiler, özellikle CHP bu konuyu adalar üzerinden tartışmayı iç politik bir malzeme haline getirdi. Bu konu siyaset üstü bir konu olarak değerlendirilmeli. 

Uyum yasaları bu yıl Meclis’e gelecek  

"Uyum yasaları bu yıl Meclis’e gelecek" diyen Bozdağ şöyle devam etti: Siyasi partiler yasasının marttan önce parlamentodan çıkarılmasını bekliyoruz. Bunlar içinde de seçim ittifakı konusu ele alınacaktır. Sayın Bahçeli’nin formülü de başka formüller de değerlendirilecek. 

AK PARTİ’DEN KILIÇDAROĞLU’NA ÇAĞRI: 

Gel siyaset akademisine katıl!   

AK Parti Siyaset Akademisi için Dağ, Kılıçdaroğlu’na "Gel akademiye katıl" dedi.

AK Parti 18. Dönem Siyaset Akademisi başvuruları başladı. Akademinin teması ise  ‘1919’dan 2019’da Milletin Emrinde Aydınlık Geleceğe oldu.  19 Ocak’ta başvurusu bitecek akademide, siyasal tarih, ekonomi, diş politika konularının yanı sıra irfan dersleri de bu dönem faaliyete geçecek. Bu kapsamda, Mevlana, Yunus Emre, Ahmet Yesevi’nin hayatları katılımcılara anlatılacak.  Siyaset akademisine ilişkin bilgi veren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu Siyaset Akademisinin yeni dönem çalışmalarına davet etti:

KENDİNİ GELİŞTİR

Sayın Kılıçdaroğlu bizim Siyaset Akademimizden bir şeyler elde ederse AK Parti olarak biz de kendisi üzerinden Türkiye’de muhalefetin gelişmesine bir katkıda bulunmuş oluruz” dedi. 

Kılıçdaroğlu’na ‘hakaretten’ suç duyurusu 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 Ocak 2018’de Beşiktaş Belediyesi'ndeki konuşmasında kendisine yönelik hakaret içeren sözler sarf ettiği gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.  Kılıçdaroğlu’nun, kullandığı ifadelerle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a alenen hakaret ettiği kaydedilen dilekçede, şu ifadeler kullanıldı: Şüphelinin, FETÖ tarafından alçakça ve sahte olarak üretilen telefon konuşmalarına atfen Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik olarak sarf ettiği ifadeler, her türlü ahlaki vicdani ve insani değerden yoksundur. Şüpheli, yalan ve iftira üzerine siyaset yapmayı alışkanlık haline getirmiş, hak arama girişimlerimize ve bunun üzerine verilen yargı kararlarına rağmen alışkanlığını değiştirmemiştir.

ERDOĞAN’DAN 1. İNÖNÜ ZAFERİ MESAJI:

Vatana sahip çıkın! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1. İnönü Zaferi’nin 97. yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda ‘vatan müdafaasına’ dikkat çekti. Zaferin, aziz milletin ve kahraman ordunun azmi ve kararlılığı sayesinde başarıyla neticelenecek istiklal mücadelesinin ilk aşamalarından biri olduğunu anımsatan Erdoğan, şunları kaydetti: Genç nesillerimizin, ecdadımızın bizlere emaneti olan vatan topraklarına ve şanlı zaferlerle dolu tarihimize günümüzde de sadakatle sahip çıkacaklarına inanıyorum. Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını saygıyla, rahmetle anıyorum.  

Milletimiz, bayrağına sahip çıkmıştır  

Başbakan Binali Yıldırım, Birinci İnönü Zaferi’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda önemli bir dönüm noktası olduğunu belirterek şu mesajı paylaştı: Bu zafer, istiklal mücadelesi veren milletimizin sarsılmaz bir inançla birbirine kenetlenmesine vesile olmuştur.