Teröristlere kucak açtılar terör kurbanlarını istemediler 

İsviçre tren garlarında terör örgütü PKK reklamlarına izin verirken, Türk toplumunun terör kurbanlarına dikkat çeken ilanlarını reddetti.

İsviçre’de bölücü terör örgütü PKK’nın reklamlarına panolarında izin veren İsviçre Federal Demiryolları (SBB), İsviçre Türk Toplumunun (İTT) terörün kurbanlarına dikkat çeken ilan talebini reddetmesi şaşkınlık yarattı.

GEREKÇE GÜVENLİKMİŞ!

Geçen yılın aralık ayı sonunda, Zürih tren garında bir panoda bölücü terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın da simgelendiği reklamın yayımlanmasına izin veren SBB, İTT’nin talebine ise “güvenlik endişesini” gerekçe göstererek izin çıkarmadı. İsviçre’deki pek çok Türk sivil toplum kuruluşunun temsilcisi konumundaki İTT’den yapılan açıklamada karara sert tepki gösterildi. Açıklamada, İTT’nin uluslararası terörizmin kurbanlarına dikkati çekme girişiminde bulunduğunun altı çizildi. 

Özgürlüklere darbe vuruldu

İTT açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Yetkili makamlar izin vermemekle, düşüncenin ifade edilmesi özgürlüğüne sansür uygulamışlardır. İsviçre genelinde çeşitli grupların, bir teröristin serbest bırakılması için yaptıkları siyasi çağrıların 2017 sonbaharında SBB’nin Basel, Bern, Luzern ve Zürih tren garlarındaki elektronik panolarda gösterilmesine izin verilmesiyle, İsviçre’deki hassasiyetlere ve barış içinde yaşama iradesine zarar verilmiştir.

TÜRKLERİN SİVİL TEMSİLCİSİ

İsviçre’de çok sayıdaki sivil toplum kuruluşunu temsil eden İTT’nin, terörün kurbanlarına dikkati çeken bir ilan talebi ise SBB tarafından kabul edilmemiştir. Kabul etmemenin yanı sıra düşüncelerimizin sansürlenmesiyle düşüncenin ifade özgürlüğünü kısıtlamaktadır.”