Teröristler geldikleri yere gidecek! 

Başbakan Yıldırım, PKK ve PYD için ‘aynı adamlar’ diyerek, “Bu unsurlar, mutlaka Fırat'ın doğusuna, geldikleri yere gidecektir. Kararlılığımız devam etmektedir” dedi. 

Keçiören metrosu test sürüşü etkinliğinde konuşan Başbakan Yıldırım, Suriye’de süren operasyon ve terör örgütü YPG konusundaki tartışmalarla ilgili açıklama yaptı. “Fırat Kalkanı Harekatı ile bölgeye huzur, barış ve kardeşlik getirmeye devam ediyoruz” şeklinde konuşan Yıldırım, "Cerablus bölgesinde ÖSO'nun faaliyetlerine destek vermek amacıyla bir takım silahlı kuvvet unsurlarımız oraya geçtiler. Terör unsurları tamamen ortadan kaldırılıncaya, sınırlarımıza, topraklarımıza ve vatandaşlarımıza yönelik tehditler tamamen bitinceye kadar faaliyetler devam edecek” dedi. 

ABD İLE MUTABAKAT 

"PYD'nin Fırat'ın doğusuna çekilmesi yönünden ABD ile mutabakat sağlanmıştı” diyen Yıldırım şöyle devam etti: PYD/YPG bunlar PKK'nın uzantısı terör örgütleridir. Bir isim yıpranınca başka bir isimle ortaya çıkıyorlar. Adamlar aynı adamlar. Bunlar Türkiye'nin, bölgenin canını yakan terör örgütlerinden başkası değildir. Onun için bizim bu konuda kararlılığımız devam etmektedir. Bu unsurlar, mutlaka Fırat'ın doğusuna, geldikleri yere gidecektir. Amerika Birleşik Devletleri'nin de bu yönde ülkemize defalarca taahhüdü vardır. Bu taahhütte herhangi bir değişiklik beklemiyoruz. 

Başlangıcı Şehitler istasyonu  

Başbakan, yılbaşında hizmete girmesi planlanan Keçiören Metrosu'nun başlangıç istasyonuna "Şehitler İstasyonu" adını verdiklerini belirterek, “Bir yandan DAEŞ, PYD, bilumum şer odaklarıyla mücadele verirken aynı zamanda hizmetleri birer birer tamamlamanın haklı gururunu yaşıyoruz” dedi. 

Yıldırım’dan Çubuk müjdesi

"Aşkımız hiç bitmesin hep sürsün, Keçiören metrosu gibi olsun” sloganının artık geçerli olmadığını ifade eden Yıldırım, “Metro bitiyor ama onların aşkları bitmesin, devam etsin" dedi, “Buradan 27 kilometre Çubuk'a kadar da metroyu uzatıyoruz” müjdesini verdi. 

10 göçmen gelince çıyaklıyorlar 

Suriye'den gelen 3 milyondan fazla masum insana Türkiye'nin bağrını açtığını aktaran Yıldırım, "10 tane göçmen gittiğinde Avrupalılar 'cıyak, cıyak' bağırıyorlar. Çünkü onlar böyle bir şeye alışık değil. Ama bizim tarihimizde, bizim geçmişimizde insanlık, insana hizmet var. 'İnsanı yücelt ki devlet yücelsin' anlayışı var. Biz dedelerimizden böyle gördük, torunlarımıza da bunları anlatıyoruz" dedi.

Atayan kişi Cumhurbaşkanı 

Başbakan, CHP lideri Kılıçdaroğlu ve TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’nun Beştepe’deki adli yıl açılışına katılmamasını da eleştirerek,  “Hem Sayın Kılıçdaroğlu'na hem de Barolar Birliği Başkanı'na özellikle buradan bir kez daha davette bulunuyorum. Bir otel salonunda yapmak yerine devletin en prestijli mekanlarından bir tanesinde yapmak çok daha akıllıca, çok daha doğru bir karardır diye düşünüyorum. Cumhurbaşkanı, yüksek mahkeme üyelerinin atamalarını yapıyor. 

Gayet doğal

Yani böyle bir konumu olduğu halde cumhurbaşkanının bu tip toplantılara katılması, yargı bağımsızlığına vurgu yapmasının çok doğal bir şey olduğunu herkesin görmesi lazım" şeklinde konuştu.