Teröristbaşını metheden Yanardağ'a destek için gittiler... CHP heyeti Silivri'de

Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ı övgü dolu sözler ile metheden ve tutuklanan Tele1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, CHP heyeti tarafından ziyaret edildi. CHP'nin Yanardağ'ı Silivri cezaevinde ziyaret eden heyetinde bulunan Enis Berberoğlu, teröristbaşını öven Merdan Yanardağ'ın haksız yere tutuklandığını iddia ederek, başka bir CHP heyetinin de yarın ziyarette bulunacağını dile getirdi.

Terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'a yönelik övgü dolu sözler kullanan Tele1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, CHP tarafından yalnız bırakılmadı.

CHP tarafından fonlanana Tele1'de bebek katili Öcalan için sarf ettiği sözlerden dolayı cezaevine gönderilen Yanardağ'ı ziyaret etmek üzere CHP Genel Merkezi tarafından görevlendirilen heyet bugün Silivri Cezaevi'ne gitti.

Teröristbaşı için "Türkiye'de en uzun süre yatan siyasi mahkumdur. Normal infaz yasaları geçerli olsa aslında serbest bırakılması gerekiyor. Çok okuyan, neredeyse cezaevinde filozof oldu, okumaktan başka bir şey yapmıyor. Siyaseti doğru okuyan, doğru çözümleyen son derece zeki birisidir" ifadelerini kullanan Yanardağ'ı ziyaret eden CHP heyeti tutukluluk durumunun hukuksuz olduğunu ileri sürdü.

Merdan Yanardağ ile yapılan görüşmenin ardından açıklamada bulunan CHP İstanbul milletvekili Enis Berberoğlu, Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ve Aydın Milletvekili Evrim Karakoz teröristbaşı Öcalan'dan övgüyle söz eden Yanardağ'ın haksız yere yargılandığını iddia etti.

Berberoğlu, "Boyun eğmeyeceğiz. Baskılara direneceğiz. Bu bir oyun. Merdan Yanardağ'ın kendisine, kanalına haksız yere saldırıldı." sözleri ile bebek katilini öven Yanardağ'a destek verdi.