Teröre karşı kabine çıkarması 

Devlet, terör örgütü PKK’nın Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgesine vermiş olduğu zararın izlerini silmek için top yekün mücadele ediyor.

Osman Nuri CERİT

Terörle mücadele kapsamında Bakanlarda önemli bir rol üstleniyor. Geçtiğimiz hafta içerisinde 4 bakan bölgedeki 4 farklı kente ziyaret gerçekleştirdi. Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu Diyarbakır’a, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci Hakkariye, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü Adıyaman’a, AB Bakanı Ömer Çelik ise Van’a gitti. 

KOMUTANLAR DA BÖLGEDE

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve kuvvet komutanları da sık sık bölgeye giden isimler. Komutanlar terörle mücadelede gözünü bile kırpmayan kahraman askerleri yalnız bırakmıyor. 

Vatandaşın talebine göre proje 

Bakanlar vatandaş buluşmalarında bölgenin sorunlarını ve beklentilerini birinci ağızdan öğreniyor. Vatandaşın istekler doğrultusunda Ankara’da projeler üretiliyor. Yine bakanlar bölge illerinde hayata geçen projeleri de tek tek yerinde inceliyor. Bakanların bölgeye yaptıkları ziyaretlerle hem bölge halkının terör örgütünün eline bırakılmayacağı bir kez daha gösteriliyor, hem de birlik ve kardeşlik mesajı da en güçlü şekilde ortaya konuyor. Bu adımlar sonucunda terör örgütü bölgedeki desteğini kaybediyor.