Terör örgütüne 1 hafta süre 

Milli Savunma Bakanı Işık, ABD’nin verdiği takvime göre PYD’nin Menbiç’ten çekilmek için bir haftası olduğunu söyledi. 

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık operasyonla ilgili açıklamasında PYD/YPG’nin Fırat’ın doğusuna çekilmesi sürecini yakından takip ettiklerini çekilme olmaması durumunda her türlü müdahale hakkına sahip olduklarını açıkladı. "Bizim ABD ile bir hafta önce yaptığımız temaslarda, iki hafta içinde çekileceklerini, en azından bu konuda mutabakat sağlanmıştı” bilgisini veren Bakan Işık, “Şimdi bir haftası geçti, zannediyorum önümüzdeki bir hafta içinde çekilmenin tamamen sağlanması hedefleniyor” dedi. 

Bölgenin Türkiye’nin güvenliğinin tehdit edilmeyeceğinin teminatının sağlandığı ana kadar süreceğini belirten Işık, "Orada Özgür Suriye Ordusu'nun kalması, ÖSO'nun orada tam olarak yerleşip kontrolü tamamen sağlayana kadar da Türkiye olarak da bizim desteğimizin sürmesi gayet normaldir" ifadesini kullandı. 

Müşavirle ilgili şüphe 

Genelkurmay Adli Müşaviri Tuğgeneral Dinçer Ural'ın gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldığı belirtilerek, kendisine yönelik bir tasarrufun olup olmayacağının sorulması üzerine, Işık, "Şüphe oluştu, tabii hakkında şüphe oluşunca da bu kadar kritik bir görevin sürdürülmesi zannediyorum çok zor” ifadelerini kullandı.