Terör örgütü SDG Türkiye'ye tehdit olmaktan çıkmalı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Erdoğan'ın katıldığı AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

AKŞAM GAZETESİ

Terörsüz Türkiye sürecine değinen Ömer Çelik, "Cumhur İttifakı olarak ne yaptığımızı biliyoruz. Terörü ülke gündeminden çıkarmak sert güç unsurlarının yanı sıra yumuşak güç unsurları da kullanılır.

Odak noktası PKK'nın bütün unsur ve uzantıları ile fesih ve silah bırakmasıdır. Irak için, Suriye için, İran'daki kolları için, illegal yapılanmalar için, Avrupa'daki yapılanmalar için geçerlidir. Terörsüz Türkiye bir devlet politikasıdır. Milletimiz müsterih olsun; devletimizin nitelikleri ve milletimizin değerleri konusunda bir taviz ve pazarlık hiçbir şekilde söz konusu değildir" dedi. Çelik, PKK'nın Suriye kolu SDG elebaşlarından Mazlum Abdi'nin İmralı'yla görüşme talebine ise "Biri Türkiye'nin hasmı değilim diyorsa bunu fiilen görmek istiyoruz. SDG PKK'nın Suriye koludur ve Türkiye için tehdit olmaktan çıkmalıdır" yanıtını verdi.