Terör örgütlerinin ucu aynı yere çıkıyor

Diyarbakır Stadyumu’nda vatandaşlara seslenen Başkan Erdoğan, “Herhangi bir kişiye, inancından, kültüründen dolayı ayrımcılık yapan önce karşısında bizi bulur” dedi.   

1

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’da Stadyum Açılışı ve Ziraat Diyarbakır Gençlik Festivali Kapanış Töreni ile Ünlüler Karması Maçı Başlama Vuruşu programına katıldı. Erdoğan konuşmasında şunları söyledi: “Bundan birkaç yıl önce kimi şehirlerimizde bazı mahallelerde çukurlar kazarak, ülkemizin geleceğini oraya gömmek istediler. Biz de bu abideleri diktik. Onlar çukur kazdılar, biz ise bu abideleri diktik. Diyarbakır halkı devletinin yanında dimdik durdu ve teröristleri hüsrana uğrattı. Sınırlarımız içinde başaramadıklarını dışarda yapmaya çalıştılar. Ona da izin vermedik.  

TEK BİR DEVLETİMİZ VAR

Adı ve iddiaları ne olursa olsun, tüm terör örgütlerinin ipinin ucu aynı yere çıkar. Benliklerini 1 dolara Amerika’daki şarlatana satan FETÖ’cüler ve İslam adına Müslümanları katleden DEAŞ’lılar ile kendi ülkesine kurşun sıkan bölücü teröristlerin hiçbir farkı yoktur. Dinimizin değerlerini istismar ederek, Kürt kardeşlerimizin adını istismar ederek savaş açanların gerisindeki silüet aynıdır. Türküyle, Kürdüyle, Laz’ıyla, Çerkez’iyle, Süryani’siyle, Arabıyla, Balkan veya Kafkas göçmeniyle vatandaşımızın tek bir devleti vardır, o da Türkiye Cumhuriyeti’dir. 

Korkunun devrini kapatalım 

“Yeni dönemin müjdesini Diyarbakır’dan verelim. Ey Diyarbekir, sana kandan başka bir şey vermeyenlerin dönemine son vermeye hazır mısın?” 

Unutmayın Müslüman aynı delikten iki defa ısırılmaz. Bu coğrafyada 200 yıldır her yolu denedik. Görüyoruz ki, birliğimize sahip çıkmanın dışında hiçbir yöntem bizim hayrımıza değildir. Diyarbakır tarihi boyunca öncü olmuş, gelin yeni dönemin müjdesini yine Diyarbakır’dan verelim. Ey Diyarbekir, sana acıdan, kandan ve gözyaşından başka bir şey vermeyenlerin dönemine son vermeye hazır mısın? Sana zulümden, baskıdan ve korkudan başka bir vaadi olmayanların devrini kapatmaya hazır mısın? Gözünün nuru evladına, mahremin olan evine, kızına, onları Kandil’e kaçıranlara dur demeye hazır mısın? Eğitimden sağlığa, ulaşımdan enerjiye kadar sana her türlü hizmeti getirenlerin yanında yer almaya hazır mısın? Gelin hep birlikte evlatlarımıza huzurlu bir gelecek inşa edelim. Güçlü ve büyük Türkiye’ye omuz verelim. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın yer aldığı beyaz takım İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yer aldığı kırmızı takımı 5-3 yenerek galibiyetini ilan etti.

SIKINTIYI ÇÖZERİZ AMA FIRSATÇILIK YAPANI UNUTMAYIZ 

Başkan Erdoğan Diyarbakır’da AK Parti il başkanlığı yemeğinde konuştu. Erdoğan, “Önceliğimiz, üretimi, ihracatı, istihdamı yeniden şaha kaldırmaktır. Biz bu sıkıntıyı çözdük, çözeriz ama fırsatçılık yaparak ülkemizi adeta can evinden vuranları da unutmayız” dedi. 

Erdoğan şunları söyledi: “24 Haziran seçimlerinde Diyarbakır’da arzu ettiğimiz seçimlere ulaşamadık. Hâlbuki bu şehre yaptığımız yatırımların gösterdiğimiz emeklerin karşılığı çok daha fazla olmalıydı. Biz bunun sebebini kendimizde arıyoruz. Yeteri kadar çalışamadığımızı gösteriyor. Bunun için ilçe teşkilatımızın, bölge temsilcilerimizin desteğine ihtiyacımız var. Diyarbakır’da en az ülke genelindeki oy oranına ulaşacağız. Çok çalıştığımızda gönlünü kazanamayacağınız kimse yoktur. 2019 Mart’ta ortak geleceğimizde yeni bir sayfa açacağız. En isabetli adaylarla seçime girecek, Allah’ın izniyle seçimi alacağız.” 

Ayrımcılık yapan karşısında bizi bulur

Başkan Erdoğan, “Buradan tüm Diyarbakır’a sesleniyorum. Bu ülkede etnik ayrımcılık yapan karşısında önce bizi bulur. Bölge ayrımcılığı yapan, şehir ayrımcılığı yapan karşısında önce bizi bulur. 

MİLLET GÖRÜYOR 

Bu bölgede herhangi bir kişiye, inancından, kültüründen dolayı ayrımcılık yapan önce karşısında bizi bulur” dedi. 

Erdoğan şunları söyledi: “Bölücülüğün dili ile konuşanların tek derdi siyasi ve ekonomik rantı kaybetme endişesidir. Son 5 yılımıza baktığımızda bunu daha iyi görüyoruz. Gezi’de amaç ağaç değildi. 17-25’te dert hukuk değildi. Çukur eylemlerinde niyet hak değildi. Suriye’de gaye adalet değildi. 15 Temmuz’da gözetilen ülke değildi. Ekonomik dalgalanmada işin aslı kur değildi. Hamd olsun milletimiz de bu gerçekleri görüyor. 

Batı’da ne varsa Doğu’da da o var 

Biz milletimize bölünmeyi değil, bölüşmeyi teklif ettik. Milletimiz de bu teklifimize olumlu cevap verdiği içindir ki bugün her bakımdan dimdik ayakta duran bir Türkiye vardır. Dün Selahaddin Eyyubi’yi Sultan Kılıçaraslan’ı alt edemeyenler gözünü size dikmiş durumdalar. Havalimanından buraya gelirken caddelerin halini gördünüz değil mi? Her taraf pırıl pırıl. Batıda ne varsa doğuda bu var.