Tekin: Hedefim İstanbul, İmamoğlu: İBB adayıyım 

İmamoğlu “Beylikdüzü için adayı belirleme karşılığında İBB’yi kabul ettim” dedi. Gürsel Tekin’den karşı atak geldi; İstanbul için zafer yakın! 

Ercan ÖZTÜRK

Önce belediye başkanlarıyla bir araya gelen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ardından da 39 ilçe başkanıyla bir araya geldi. Yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre Belediye Başkanı İmamoğlu, mevcut meclis üyeleri, 2019 yerel seçimlerde meclis üyeliği başvurusunda bulunan partililer ve birim müdürleriyle bir toplantı gerçekleştirdi. İmamoğlu, İBB adaylığı için kesin kararını verdiğini “Ben gidiyorum” cümlesiyle netleştirdi. CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Taşkın Özer ve Beylikdüzü Belediyesi Başkan Danışmanı Mehmet Murat Çalık’ın da hazır bulunduğu toplantıda, yerel seçimlerde CHP adayını kendisinin belirleyeceğini ifade eden İmamoğlu’nun, “Genel Başkan Beylikdüzü ile ilgili kararı da bana bıraktı. Beylikdüzü adayını benim belirleme karşılığında bunu kabul ettim” dediği kulislere yansıdı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun gönlündeki aday olarak dikkatleri üzerine çeken Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü için gönlündeki adayın ise Mehmet Murat Çalık olduğu öğrenildi. 

ANKETLERDE BİRİNCİ ÇIKTI

Bu hamleye karşı atak anketlerde açık ara birinci çıkan Gürsel Tekin’den geldi. Önceki gün 30’a yakın ilçe başkanıyla buluşan Tekin’in toplantısına Kadıköy, Beylikdüzü, Silivri, Büyükçekmece ilçe başkanları katılmadı. İlçe başkanlarına, “Benim için Kadıköy adayı olacak deniliyor. Benim İstanbul’dan başka bir isteğim yok” dediği öğrenildi. Görüşme sonrası Twitter’dan açıklama yapan Tekin, “Çok değerli İlçe Başkanlarımız ile İstanbul’un geleceğini konuştuk. Halkın yöneteceği bir İstanbul için gecesini gündüzüne katarak çalışan fedakar örgütümüzle zafere ulaşacağız” dedi.  

DOĞU’YA ADAY BULUNMUYOR

CHP, son üç PM toplantısında 464 adayını belirledi. Doğu ve Güneydoğu’da sadece Ardahan, Tunceli Mardin adayları açıklandı. CHP halen içlerinde Diyarbakır’ın da olduğu, Adıyaman, Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, Kars, Iğdır, Kilis, Muş, Şanlıurfa, Siirt, Şırnak ve Van illeri için başkan adayını açıklamadı. İller gibi buralardaki ilçelerin adayları da açıklanmadı. Çünkü kimse aday olmadı!

İMAMOĞLU TOPLANTISI 

İmamoğlu’nun Beylikdüzü için gönlündeki adayın Murat Çalık olduğu öğrenildi. 

TEKİN TOPLANTISI 

Tekin’in toplantısına Kadıköy, Beylikdüzü, Silivri, Büyükçekmece başkanları katılmadı.