Taşeron yürüyüşçüyle yolda adalet arıyor

Kılıçdaroğlu’na günden güne ilgi azalınca CHP’li belediyeler, taşeron eylemci yöntemine başvurdu! Belediye başkanları, Kılıçdaroğlu ile boy boy poz verip zorla getirdikleri taşeron işçileri korteje kattı.

1

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun MİT TIR’ları soruşturması çerçevesinde tutuklanmasından sonra başlattığı yürüyüşe ilginin düşmemesi için ilginç yöntemlere başvuruluyor. 

CANPOLAT ORGANİZE EDİYOR 

İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşüne olan ilginin azalmaması için İstanbul’daki belediye başkanlarıyla toplantılar yaptı, parti üyeleri için otobüs kaldırdı. Otobüsü dolduramayan belediyeler ise çareyi taşeron işçilerde buldu. Yolsuzluk dosyalarıyla gündeme gelen Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Ankara’ya giden otobüsü taşeron işçilerle doldurdu. 50 kadar temizlik işçisi sahurdan sonra Ankara’ya hareket etti. Belediyenin bu yürüyüşe belirli aralıklarla taşeron işçileri göndereceği öğrenildi. 

YANINDA KOL KOLA YÜRÜDÜLER 

Taşeron işçileri yürüyüşe götüren Hazinedar’ın Kılıçdaroğlu’nun hemen yanında yürümesi ise dikkatlerden kaçmadı. Hazinedar’la ilgili hazırlanan yolsuzluk dosyasının Kılıçdaroğlu tarafından sümen altı edildiği konuşuluyordu. Hazinedar dışında Silivri’de yaptığı ‘Adaletsiz’ uygulamalarla dikkat çeken Özcan Işıklar’ın da yürüyüşe katılmasına Silivrililer sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. Bazı vatandaşlar, “Silivri’yi ikinci lige çıkartan Silivrispor başkanını düşüren kişi adalet yürüyüşünde. Adaletin batsın dünya!” şeklinde paylaşım yaptılar. 

FETÖ'ye ihale yağdır 'adalet' diye yürü!

Özcan Işıklar dışında FETÖ’nün belediyeler imamı Erkan Karaarslan’a milyonlarca liralık ihale veren Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de yine Kılıçdaroğlu’nun hemen yanında ‘Adalet’ için yürüdü. 

Hayır blokuyla tek tek görüştü 

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, yürüyüşe ilişkin şu açıklamada bulundu: Bu yürüyüş öncesinde 'hayır' diyen bütün partileri, grupları ve kişileri ziyaret etti. Amacı 'hayır' blokunu bir arada tutmak, 2019'a taşıma sürecidir.  

Rotayı Edirne’ye kırıyor! 

Kılıçdaroğlu: Yürüyüş Maltepe'de bitmeyecek, devamı gelecek.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun rotası şaşıyor. Kılıçdaroğlu'nun başlattığı Adalet Yürüyüşü'ne katılan Kandil'in sözcüsü Hasan Cemal, yürüyüşün Demirtaş için Edirne'ye uzatılabileceğini yazmış bu iddiayı AKŞAM manşetine taşımıştı. Kemal Kılıçdaroğlu 'böyle bir hazırlığımız yok' dese de dün Cumhuriyet yazarı Çiğdem Toker köşe yazılarından böyle bir plan olduğunu ima etti. Kılıçdaroğlu'na Maltepe’den sonraki hedeflerini sorduğunu yazan Toker, CHP liderinin verdiği “Orada bitmeyecek. Devamı da olacak” yanıtını köşesine taşıdı. Kulislerdeki söylentiye göre de Kılıçdaroğlu'na yürüyüşü Edirne'ye uzatmaya meyilli. Ancak bu isteğin HDP'den resmi olarak gelmesini istiyor. Dün de Kılıçdaroğlu ve kumpas davalarının mağdurları, yan yana ve yürüyüş kortejinin en önünde bulundu.